FNV Sport

Eerste Divisie voetbal hard getroffen

Bij werkloosheid wordt er niet direct gedacht aan de werknemers van profvoetbalclubs. Hooguit aan de voetballers, die uit kunnen gaan zien naar nieuwe clubs. Wat vaak vergeten wordt is dat ook "gewone" werknemers een functie hebben bij de voetbalclubs. Wat te denken van bijvoorbeeld de jeugdtrainer, de verzorger en de medewerker die voor het materiaal zorgt?

Zojuist is bekend geworden dat veel clubs van de Eerste Divisie hard getroffen zullen worden door de economische crisis.

De VVCS heeft al aangegeven bezorgd te zijn over de toekomst van de spelers bij de Eerste Divisie. FNV Sport, behartigt de belangen van de "gewone" werknemers bij de voetbalclubs. Michel Jansma, bestuurder FNV Sport: "Voor de medewerkers achter de schermen bij bijvoorbeeld Telstar en Fortuna Sittard komt dit nieuws natuurlijk hard aan. Deze werknemers zijn vaak emotioneel verbonden met de club omdat zij er al jaren werken.

Als het voor de voetballers al lastig wordt om een nieuwe club te vinden, dan wordt het voor de werknemers helemaal lastig. Deze mensen zijn vaak specialist op eigen vakgebied, onmisbaar voor de clubs. Als deze mensen niet bij andere clubs terecht zouden kunnen, is de kans groot dat deze mensen buiten de sector gaan werken. Eeuwig zonde natuurlijk als deze ervaring niet binnen de voetbalwereld kan blijven."

Bij een fusie tussen voetbalorganisaties is het zeer normaal dat FNV Sport betrokken wordt bij eventuele personele gevolgen.