Gemeente Breda

Breda investeert in NAC stadion

Het college van burgemeester en wethouders van Breda stelt de gemeenteraad voor 5,2 miljoen beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het NAC- stadion.

Met dit bedrag kan NAC beginnen met de verbouwing en modernisering van het stadion, nog voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Na de uitbreiding van het stadion kunnen 3.000 extra toeschouwers de wedstrijden van NAC bezoeken. Totaal kunnen dan 20.000 bezoekers bij NAC terecht. Dit bedrag is het eerste deel van de totaal 11,5 miljoen die het college in december 2008 toezegde te gaan investeren in het stadion.

Ongeveer 4.650.000 wordt besteed aan extra toiletten en nieuwe toegangsautorisatie en ticketing, en een nieuw bestaalsysteem. Verder komt er een grachtoverkapping, waardoor het aantal plaatsen voor bezoekers toeneemt. NAC heeft vooruitlopend hierop zelf het aantal staanplaatsen uitgebreid en horeca counters toegevoegd. De kosten van de extra staanplaatsen en nieuwe horecacounters maken deel uit van de investering die het college nu voorstelt te doen.

Er is nog een derde fase voorzien: de uitbreiding van het hoofdgebouw. De kosten van deze derde fase zijn begroot op 6.250.000. Het college stelt voor om ook deze investering te doen, maar houdt nog wel een slag om de arm. De uitbreiding van het hoofdgebouw gaat alleen door als de economische ontwikkelingen en de sponsorinkomsten van NAC positief uitvallen. De verbouwing zou dan, als alles meezit, volgend jaar kunnen plaatsvinden.

Naast een voorstel om akkoord te gaan met de financiering van de verbouwing van het stadion, vraagt het college de gemeenteraad ook om een krediet van 625.000 ter financiering van de plannen voor de integrale gebiedontwikkeling Steenakker- Zuid. Het is de bedoeling dat het college voor de zomer de gemeenteraad een voorstel doet over de gebiedsontwikkeling Steenakker-Zuid. Dat zal ondermeer bestaan uit een megasupermarkt, kantoren en winkels.

De realisatie van de upgrading en uitbreiding van het NAC stadion wordt op 12 maart ter advisering aangeboden aan de commissie bouwen en wonen. De gemeenteraad neemt op 2 april een besluit.

Breda, 4 maart 2009