Landstede

Kopstudie Pedagogisch Werker Kinderopvang (niveau 4)

Landstede biedt de mbo-opleiding Pedagogisch Werker Kinderopvang op 2 reguliere niveaus (3 en 4) aan. Voor beide niveaus moet in het tweede studiejaar worden gekozen. Studenten die voor niveau 3 gaan, maar na hun diplomering alsnog met niveau 4 verder willen, kunnen voor een kopstudie kiezen.

Voor jongeren die creatief en praktisch ingesteld zijn en van kinderen houden, is Pedagogisch Werker Kinderopvang (Landschap Onderwijs & Opvoeding) een uitdagende opleiding die veel voldoening geeft. Onderwijscoach Anneke van de Pavert: "Kinderen zijn heel spontaan. Een leuke doelgroep om mee te werken! Daarnaast heeft Landstede eigen instellingen voor kinder- en buitenschoolse opvang waar studenten in de praktijk kunnen leren. Omdat steeds meer ouders beiden buitenshuis werken, is er bovendien veel werkgelegenheid in de kinderopvang. Daar komt bij dat dankzij gewijzigde wetgeving meer mensen gebruik kunnen maken van kinderopvang. Werkgevers moeten meebetalen en iedere basisschool moet buitenschoolse opvang aanbieden."

Coördinerende taken
Landstede biedt de opleiding Pedagogisch Werker Kinderopvang op twee niveaus aan: 3 en 4. Van de Pavert: "Niveau 4 leidt op voor Pedagogisch Werker met coördinerende en begeleidende taken. Zoals roosters maken, medewerkers aannemen, functioneringsgesprekken voeren en een begeleidingsplan maken. Echt iets voor mensen met leidinggevende en coördinerende kwaliteiten!"

Kopstudie
Studenten kunnen meteen voor de niveau 4-variant gaan, of na hun niveau 3-opleiding voor de kopstudie kiezen.

Toelatingswensen
De kopstudie Pedagogisch Werker Kinderopvang wordt alleen in Zwolle aangeboden en is toegankelijk voor studenten met een niveau 3-diploma Pedagogisch Werker Kinderopvang. Dit diploma mag op elk ROC zijn behaald.

4