Landstede

Nieuw in Zwolle: Jenaplan voortgezet onderwijs

Landstede ontwikkelt zich voortdurend, zowel binnen als buiten het middelbaar beroepsonderwijs. Eén van die ontwikkelingen is de lancering van Jenaplan voortgezet onderwijs in het Zwolse. Na de zomer gaat in samenwerking met het Thomas a Kempis College JenaXL van start. Er is nu al veel belangstelling voor deze vo-vorm.

"Er waren al twee Jenaplan-basisscholen in Zwolle", vertelt Pierre Pinkse, directeur van het Thomas a Kempis College, "dus er was behoefte aan doorlopende leerlijnen. Het initiatief van de Jenapleinschool - één van de basisscholen - is in samenwerking met het Thomas a Kempis College nu gerealiseerd."

Stamgroepen
Het Thomas a Kempis College en JenaXL zijn geestverwante vo-scholen. Beide werken met niveaugroepen (vmbo, havo en vwo) en zijn zeer kindgericht. Bijzonder aan Jenaplan-onderwijs zijn daarnaast de stamgroepen: klassen met leerlingen van verschillende leeftijden. Ook onderscheidt het Jenaplan-onderwijs zich door de vier didactische uitgangspunten werk, spel, gesprek en viering. Deze elementen komen alle vier terug in het ritmisch weekplan.

Veel belangstelling
Het schoolgebouw aan de Gelijkheid in Zwolle-Zuid wordt vóór de start verbouwd en aangepast aan de Jenaplan-uitgangspunten. In september 2009 gaat JenaXL met een aantal stamgroepen van start. "Het Open Huis en de voorlichtingsavond in februari trokken veel belangstellenden", aldus Pinkse, "dus het team hoopt op een flink aantal leerlingen."
Zie het origineel

Meer informatie over JenaXL