Gemeente Gilze en Rijen

Ook in 2009 is subsidie aanvragen weer mogelijk

Subsidie aanvragen voor zonneboiler of -panelen bij bestaande woningen

In het collegeprogramma 2006-2010 is vastgelegd dat de gemeente Gilze en Rijen een actiever milieubeleid gaat voeren. Hierbij kunt u denken aan afvalpreventie en -hergebruik, waterbeheersing, toezicht op naleving van voorschriften door bedrijven en meer aandacht voor het milieu binnen de eigen gemeentelijke organisatie. Ook energiebesparing en het toepassen van schone energiebronnen krijgen meer aandacht.

Net als voorgaande jaren kunt u ook in 2009 een financiële bijdrage vragen voor de plaatsing van zonneboilers en zonnepanelen bij bestaande woningen binnen de gemeente. De bijdrage voor een zonneboiler is 500 euro en voor een zonnepaneel wordt 250 euro verstrekt. De maximale bijdrage per woning is 500 euro.

In totaal heeft het college van burgemeester en wethouders voor dit doel 10.000 euro uitgetrokken. Verzoeken die leiden tot overschrijding van dit bedrag moeten helaas worden afgewezen. Verder geldt 'wie het eerst komt die het eerst maalt.'

Hoe komt u in aanmerking?
We hebben een regeling opgesteld, waarin staat wanneer u precies in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. De regeling en het aanvraagformulier kunt u ophalen bij de gemeentebalie. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden via deze site.

Informatie
Voor informatie over zonneboilers en zonnepanelen en installatiebedrijven verwijzen wij o.a. naar www.hollandsolar.nl en www.milieucentraal.nl U kunt een zonnepaneel aansluiten op het elektriciteitsnet via een speciale meter verkrijgbaar bij Essent Retail Energie BV. Deze kent ook een speciale 'teruglever vergoeding'. Meer informatie kunt u lezen op www.essent.nl/teruglevering. Onze regeling geldt óók als u gebruik maakt van andere subsidieregelingen van bijvoorbeeld het Rijk (www.vrom.nl) of de provincie Noord-Brabant (www.brabantbespaart.nl).

Heeft u nog vragen?
U kunt voor informatie en vragen terecht bij onze vakbalie bouwen. Die vakbalie is geopend op maandag t/m donderdag van 11.00 tot 12.00 uur en op donderdagen bovendien van 18.00 tot 19.00 uur. U kunt ons ook bellen via 0161-290240 of mailen via gemeentebalie@gilzerijen.nl