Universiteit van Tilburg

4 maart 2009

Willem Haemers benoemd tot hoogleraar discrete wiskunde

De Universiteit van Tilburg heeft Willem Haemers met ingang van 1 maart 2009 benoemd tot hoogleraar Discrete Mathematics (discrete wiskunde). Haemers was sinds 1986 werkzaam bij het departement Econometrie en operations research van de UvT, sinds 1990 als universitair hoofddocent.

Haemers' onderzoeksterrein is discrete wiskunde, in het bijzonder de algebraïsche grafentheorie. Hij publiceerde onder meer in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften als Journal of Combinatorial Theory en Linear Algebra and its Applications.

Willem H. Haemers (1948, Eindhoven) studeerde wiskunde aan de TU Eindhoven en promoveerde daar in 1979 op het proefschrift Eigenvalue techniques in design and graph theory. Tot 1980 werkte hij als onderzoeksassistent aan de TU Eindhoven en van 1981-1986 was hij onderzoeker bij Dr. Neher Laboratories (PTT Onderzoek) in Leidschendam. In 1986 werd hij aangesteld als universitair docent wiskunde aan de Universiteit van Tilburg, en vanaf 1990 was hij universitair hoofddocent. De leerstoel Discrete Mathematics, die hij bezet vanaf 1 maart 2009, is ondergebracht bij het departement Econometrie en Operations Research van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen.



Universiteit van Tilburg