Politie Utrecht

Persbericht Binnensticht, 14.45 uur

Utrecht, 04-03-2009

Verdachte situatie melden

ZEIST Een melding dinsdag 3 maart dat twee mannen zich verdacht ophielden in een auto op een parkeerplaats, was aanleiding tot het instellen van een nader onderzoek.

Politiemensen zagen omstreeks 18.00 uur op de parkeerplaats gelegen aan de Van Reenenweg inderdaad een personenauto staan met daarin twee mannen. Uit de aangetroffen situatie werd niet duidelijk wat zij van plan waren. De omstandigheden waaronder zij werden aangetroffen, was wel aanleiding om de situatie in ogenschouw te blijven nemen.

Na enige tijd ging de auto toch rijden en werd even verderop op de Van Reenenweg ter controle aan de kant gezet. Het bleek om twee mannen van 20 en 25 jaar uit Amersfoort te gaan. Daar er verder geen sprake was van een (gepleegd) strafbaar feit, mochten de twee, na het noteren van hun gegevens, doorrijden.

De politie waardeert het zeer dat mensen, als zij een verdachte situatie zien, die direct via het alarmnummer 112 melden. Dankzij uw telefoontje stelt u de politie in staat hierop adequaat te reageren en onderzoek te doen. Door samen te werken aan de bevordering van veiligheid en dat u daar een bijdrage aan kunt leveren, is precies wat de politie Utrecht voorstaat. Blijf daarom verdachte situaties direct via 112 aan de politie melden. Het bellen van 112 is gratis en kan dus zelfs zonder beltegoed!