Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.35 uur

Utrecht, 04-03-2009

Lastige jongelui uit bus gehaald

VEENENDAAL Een chauffeur van het openbaar vervoer besloot dinsdag 3 maart omstreeks 16.50 uur naar aanleiding van lastige jongelui in zijn lijndienstbus naar het politiebureau te rijden.

De groep gedroeg zich baldadig en drukte steeds op de stopknop waarop de chauffeur stopte bij de eerstvolgende halte, maar er stapte niemand uit. Toen dat zich meerdere malen voordeed, besloot hij van de route af te wijken en rechtstreeks naar het politiebureau te rijden.

Daar werd de groep, bestaande uit 18 inwoners afkomstig uit Veenendaal en variërend in leeftijd tussen de 17 en 22 jaar, uit de bus gehaald. Hun gegevens werden genoteerd, maar het werd niet duidelijk wie verantwoordelijk is geweest voor het meerdere keren indrukken van de stopknop.

Zoektocht naar mogelijke dief

VEENENDAAL Na een melding dinsdag 3 maart omstreeks 15.50 uur dat een knaap mogelijk een diefstal had gepleegd uit fietstassen op de Weverij, stelde de politie een onderzoek in.

Uit onderzoek bleek dat de knaap was weggefietst in de richting van Kerkewijk. De agenten kregen bij het zoeken in de omgeving luchtsteun van de politieheli. Die was in de buurt voor het maken van luchtfotos. De knaap reed op zwarte damesfiets, opoemodel. Hij zette de fiets in het rek bij een supermarkt en vluchtte die in.

Agenten namen zowel aan de voor- en achterzijde van de supermarkt positie in, maar intussen had de knaap kans gezien te ontkomen. De damesfiets waarop hij fietste, is inbeslaggenomen. Het onderzoek wordt voorgezet waarbij het nog onduidelijk is of er daadwerkelijk goederen zijn gestolen.

Alcoholcontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE Bij een alcoholcontrole op Kerkewijk en op de Dorpsstraat woensdag 4 maart tussen middernacht en 05.00 uur moesten vijftig bestuurders op straat blazen. Hiervan moesten er twee mee naar het bureau voor de ademanalyse en wordt er tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Grote verkeerscontrole

DOORN Dinsdag 3 maart tussen 15.30 en 22.00 uur hield de politie een grootscheepse verkeerscontrole op de Dorpsstraat en de Driebergestraatweg.

Zij kregen ondersteuning van de afdeling Verkeer waaronder het Scooterteam, de Vreemdelingenpolitie, het KLPD en van Buitengewoon OpsporingsAmbtenaren(BOAs) van Belastingdienst, Openbaar Vervoer, Douane en de Sociale Recherche.

Motorrijders leidden bestuurders naar de controleplaats waar de controle startte door iedere bestuurder te onderwerpen aan een blaastest. Er moesten 443 bestuurders blazen en twee bestuurders werden betrapt. De ene had drugs gebruikt en van hem werd een bloedproef afgenomen en het rijbewijs ingevorderd. De andere bleek na de ademanalyse op het bureau 340 ug/l in zijn lichaam te hebben.

Onderdeel bij de controle was verder het vragen naar de rij-en kentekenbewijzen. Er werden ongeveer 225 motorvoertuigen waaronder 25 met aanhangwagens onderworpen aan een technische controle. Tegen 20 bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt voor overtredingen variërend van het niet kunnen toen van het rijbewijs, het niet dragen van de gordel, het niet handenvrij bellen, de achterzijde voertuig niet was voorzien van een kenteken en voor een gladde band. Er werden 20 scooters gecontroleerd en tegen zeven bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt wegens technische gebreken. Er werd 1 scooter inbeslaggenomen omdat met het framenummer was geknoeid.

De Vreemdelingenpolitie controleerde diverse personen op hun geldige verblijfstitel, maar niemand werd meegenomen naar het bureau. De Belastingdienst stelde zes autos veilig en twee werden er direct afgevoerd. Dit in verband met achterstallige belastingschulden ter waarde van 90.000 euro. Het controleteam van het Openbaar Vervoersbedrijf controleerde de passagiers van 76 lijndienstbussen. Tegen 6 zwartrijders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gezien de resultaten stelden de opsporingsinstanties vast dat het een geslaagde controle was geweest die zeker voor herhaling vatbaar is!