Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer (16) aan de haal met auto

Publicatiedatum: 4-3-2009 14:43:36

ARNHEM - Een zestienjarige Arnhemmer is in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 maart tegen de lamp gelopen nadat hij met een auto aan de haal was gegaan. Een surveillance van de Koninklijke Marechaussee zag rond half drie op de Trans de auto rijden waarin de Arnhemmer zat, waarbij het jeugdige uiterlijk van de bestuurder en nog twee inzittenden opviel. De wagen werd aan de kant gezet waarbij de Arnhemmer in eerste instantie een valse naam opgaf. Na enig aandringen kwam de aap uit de mouw en bleek de jongen nog maar zestien te zijn en dus niet over een rijbewijs te beschikken. Volgens de vader van de jongen was zijn zoon kennelijk stiekem met de auto aan de haal gegaan. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en hetn opgeven van een valse naam; de vader zag af van het doen van aangifte van joyriding.
(09-029224)


---

Vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal

Publicatiedatum: 4-3-2009 14:41:05

ARNHEM - Een vijftigjarige vrouw uit Arnhem is dinsdagochtend 3 maart op de Oranjestraat in haar woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De Arnhemse zou bij een winkel aan die straat een fles wijn hebben gepakt en die hebben leeggedronken. De uitbater van de zaak waarschuwde de politie, die de vrouw inmiddels slapend aantrof bij een stelling in de zaak. De Arnhemse werd meegenomen naar het politiebureau waar ze later een gedeeltelijk bekennende verklaring aflegde, het leegdrinken van de fles ontkende ze. De vrouw is inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-028762)


---

Verkeerscontroles in Arnhem

Publicatiedatum: 4-3-2009 14:39:53

ARNHEM - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn dinsdag 3 maart op verschillende plaatsen in Arnhem verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 30 bekeuringen uitgedeeld.

In de ochtendspits tussen zeven en negen uur werd een roodlicht controle gehouden op de Heijenoordseweg nabij Het Dorp. Van de ruim 100 passanten reden er 6 door rood. Nog eens 2 bestuurders gingen op de bon omdat ze geen gordel droegen. Deze controle was op speciaal verzoek van buurtbewoners.

Arnhem-Zuid
In Arnhem-Zuid werd gecontroleerd op het St. Gangulphusplein in Malburgen en de Metamorfosenallee in de wijk Schuytgraaf. De controle in Malburgen was ook een roodlichtcontrole en leverde 1 overtreder op. Op de Metamorfosenallee werd gecontroleerd op de speerpunten snelheid, alcohol, roodlicht en rijden zonder beveiligingsmiddelen zoals gordels en helm. Van de 42 passanten bleken er 2 te hard gereden te hebben (hoogst gemeten snelheid 84 km/u waar 50 is toegestaan); 1 kreeg een bon voor het rijden door rood en 2 voor het rijden zonder bromfietsrijbewijs en het onterecht gebruik maken van het fietspad.

Presikhaaf en Boulevardkwartier
Controles waren er ook op de IJssellaan in Presikhaaf en de Johan de Wittlaan in het Boulevardkwartier. Op de IJssellaan werden tussen 11.30 en 13.30 uur 118 passanten op snelheid gecontroleerd . Daarvan reden er 7 te hard (hoogst gemeten snelheid 86 km/u waar maximaal 50 is toegestaan). Daarvoor werd post gevat op de Johan de Wittlaan tussen 10.45 en 12.45 uur voor een roodlichtcontrole. Daarbij werden 9 overtreders op de bon geslingerd en kreeg 1 bestuurder een bon voor het onterecht gebruik maken van de busbaan.