Politiebond ACP

4 maart 2009

Uitvoerder beloningsonderzoek politie bekend


De Algemene Werkgevers Vereniging gaat het beloningsonderzoek voor de sector politie uitvoeren. De Stuurgroep Functiewaardering Politie (FuWaPol) was unaniem in hun keuze. Dit onderzoek komt voort uit een afspraak uit de politie-CAO 2008-2010.
AWVN gaat het beloningsonderzoek in de sector politie uitvoeren.

AWVN gaat het beloningsonderzoek in de sector politie uitvoeren.

In het onderzoek wordt een aantal politiefuncties vergeleken met andere functies van gelijkwaardige zwaarte. De functies die in dit onderzoek worden betrokken zijn nieuwe functies uit het Landelijk Functiehuis Politie Nederland. De Stuurgroep FuWaPol heeft gekozen voor een dwarsdoorsnede uit het politieveld.

De AWVN beschikt daarvoor over een omvangrijke database die uniek is in Nederland vanwege het aantal functies en medewerkers (in totaal 3,2 miljoen) dat daarin is opgenomen.

Ten behoeve van dit onderzoek is in de Stuurgroep ook een aantal beloningselementen afgesproken op grond waarvan de vergelijking zal plaatsvinden. De uitkomsten van het onderzoek worden in de loop van het voorjaar verwacht. De resultaten ervan worden bekendgemaakt aan de Tweede Kamer en tijdens de politietop (tevens CAO-afspraak) die het ministerie van BZK organiseert.

Namens de ACP zijn voorzitter Gerrit van de Kamp en beleidsmedewerker Alie Nijboer betrokken in de Stuurgroep. Zij volgen de stappen in dit proces rond het beloningsonderzoek voor onze leden nauwgezet.
---