Ingezonden persbericht


4 maart 2009

Bericht van Platform Duurzame en Solidaire Economie en Vlaams Overleg Duurzame Ontwikkeling

P E R S B E R I C H T

Appel van Antwerpen over beleid tijdens de economische crisis

Antwerpen/Tilburg, 4 maart 2009 -
Vandaag wordt het Appel van Antwerpen naar buiten gebracht, waarin gepleit wordt voor urgente maatregelen tijdens de economische crisis. Het is in eerste instantie gericht aan de Nederlandse regering, in het kader van diens mogelijke bijdrage aan de topconferentie van de G20, begin april in Londen. De tekst wordt onderschreven door gerenommeerde economen en politici. Het betreft onder andere Herman Wijffels, Jan Pronk, Farah Karimi, Lucas Reijnders, Liesbeth van Tongeren, Arnold Heertje, Esme Wiegman-van Meppelen Scheppink, Jan Douwe van der Ploeg en vele anderen.

De volledige tekst van het Appel en de namen van de eerste ondertekenaars treft u hier aan:
http://www.economischegroei.net/index.php?topic=Antwerpen-Appel

Het Appel roept op tot het zetten van een aantal forse stappen in de de goede richting, zodat de crisis bestreden wordt en tegelijkertijd het begin wordt gemaakt met het verzetten van de economische bakens in een richting die meer duurzaamheid en meer internationale gelijkheid garandeert. Dat zal noodzakelijk zijn om te voorkomen dat volgende crises ons daadwerkelijk de afgrond in doen belanden.

De tekst heeft de titel Het Appel van Antwerpen gekregen vanwege de conferentie die daar afgelopen januari werd belegd en waar de basis voor deze tekst werd gelegd. Meer informatie daarover vindt u op de website
http://www.economischegroei.net

-------

Noot voor redacties

(