Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 04-03-2009

Vier mannen uit Delft rijden in Tilburg met inbrekerswerktuigen rond

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur op de
Ambonstraat tijdens een controle in een personenauto diverse
inbrekerswerktuigen aangetroffen. De vier inzittenden werden
aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 20 tot en met 22 jaar uit Delft. De bestuurder bleek bovendien te hebben gereden, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd.

De agenten controleerden vannacht de inzittenden van een personenauto. Het bleek te gaan om vier mannen uit Delft. De bestuurder kon zich niet identificeren. Later bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. Bij een verdere controle zagen de agenten in de kofferbak diverse inbrekerswerktuigen liggen. Het ging onder meer om een groot model moker en enkele breekijzers. Het hiermee rondrijden tijdens de nachtelijke uren is verboden ingevolge de APV. Het viertal is daarom aangehouden. De politie onderzoekt of het gereedschap recent bij inbraken gebruikt is.

Drie verdachten aangehouden voor grote hoeveelheid softdrugs.

TILBURG: Hoe zes kilo aan henneptoppen in de kofferbak van hun auto is gekomen weten de drie mannen die de politie gisteravond arresteerde niet. De politie zet daarom het onderzoek naar de herkomst van deze partij soft drugs voort.

De agenten controleerden omstreeks 20.10 uur een auto op de
Molenbochtstraat. De agenten roken uit de auto een sterke hennepgeur. Volgens een van de inzittenden kwam dat omdat ze zojuist een joint hadden gerookt. De agenten besloten toch op grond van de opiumwet een verder onderzoek in te stellen. In de kofferbak lag een grote
kartonnen doos met naar later bleek zes kilo aan henneptoppen. Hierop zijn de 22-jarige bestuurder uit Poppel en de twee andere inzittenden Tilburgers van 22 en 23 jaar aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. Geen van hen kon iets verklaren over de aangetroffen hennep. Het onderzoek in deze zaak wordt door de recherche van team
Wilhelminapark voortgezet.

Dronken Tilburger kruipt weer achter het stuur

TILBURG: een 57-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 00.10 uur op de Hoflaan betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist, een recidivist, blies 695 ugl, ruim drie keer het max. toegestane 220 ugl. . Hij bleek geen rijbewijs meer te hebben omdat dit vanwege een eerdere veroordeling voor hetzelfde feit al is ingevorderd. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. Verder was het voertuig niet APK gekeurd. Hij heeft voor al deze zaken een proces-verbaal gekregen.

Stelende veelpleger aangehouden

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger, die geregistreerd staat als
veelpleger is gisterenavond betrapt op winkeldiefstal. Hij kwam naar de apotheek aan de Jan Heijnstraat. Hij bleek echter pas weer op 9 maart verwacht te worden voor zijn medicijnen. Tijdens het wachten heeft de verdachte volgens de benadeelde een flesje van een Vichy product uit de verpakking gehaald en gestolen. De cosmetica heeft een winkelwaarde van 29,95 euro. De verdachte kon op de Gasthuisring worden aangehouden. Hij is conform afspraken over veelplegers in verzekering gesteld.

TILBURG: In een supermarkt aan het Bart van Peltplein is gisteren aan het einde van de middag een 44-jarige Tilburgse betrapt op
winkeldiefstal. Ze had 2 zakken scheermesjes en twee flesjes
aftershave in haar tas gestopt en deze niet afgerekend bij de kassa.. Vrijwel gelijktijdig werd in een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 48-jarige Tilburgse winkeldief betrapt. Hij had een bakje nootjes onder zij trui verstopt en bij de kassa alleen een blikje bier afgerekend. Ook zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Hardrijdster rijbewijs kwijt

TILBURG: Een 24-jarige vrouw uit Rijswijk (NB) is gisteravond op de Midden Brabantweg met haar auto door de videosurveillance betrapt op een forse snelheidsovertreding. Ze reed gecorrigeerd met haar auto 129 km / uur op een gedeelte waar 70 km / uur is toegestaan. Vanwege deze forse snelheidsovertreding werd haar rijbewijs ingenomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 04-03-2009 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |