Senternovem

04-03-2009 | Klimaatverbond koppelt gemeenten aan klimaatexperts

Onlangs is Het Klimaatverbond gestart met Xpertpool, een kennispool waarbij gemeenten in contact worden gebracht met ambtenaren die expert zijn op het gebied van energie en/of klimaat. Door deze Xperts tijdelijk op detacheringbasis in te huren, kunnen gemeenten werken aan de uitvoering van hun energie- en klimaatbeleid.

Voor de energie- en klimaatexperts zelf biedt Xpertpool (www.xpertpool.nl) de uitdaging om hun kennis en ervaring te delen met collega's van andere gemeenten. Naast het bemiddelen van ervaren beleidsmedewerkers, richt Xpertpool zich ook op het inzetten van talentvolle junior Xperts. Gemeenten die ervaren Xperts beschikbaar stellen, kunnen op deze manier (een deel van) de werkzaamheden van de uitgeleende Xpert tijdelijk uit laten voeren door een junior Xpert.

Xpertpool werkt zonder winstoogmerk en brengt voor een succesvolle bemiddeling alleen een bemiddelingsbijdrage in rekening bij de inlenende gemeente. Daarnaast betaalt de inlenende gemeente voor de diensten van een Xpert een detacheringvergoeding aan de uitlenende gemeente. Gemeenten die gebruik maken van Xpertpool kunnen via de SLOK-regeling 50 procent van de detacheringkosten vergoed krijgen. Hierdoor vormt Xpertpool een interessant alternatief voor het inhuren van kennis via een commercieel adviesbureau.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

Klimaatverbond