Politie Zaanstreek-waterland

Politie houdt zeven verdachten brandstichtingen aan.

Purmerend, 04-03-2009 o Surveillerende agenten kregen maandagmiddag 2 maart een melding van een brand in een coniferenhaag in de Gasinjetstraat.

Een getuige had gezien hoe twee jongens de coniferenhaag in brand staken maar het tweetal kon op dat moment vluchten. Één van de verdachten had zijn fiets laten staan. Dezelfde avond kwam een jongen melding maken van vermissing van zijn fiets in het politiebureau. Deze knaap voldeed aan het signalement van één van de brandstichters. De agenten hebben de jongen, een 16-jarige Purmerender, aangehouden. Een 14-jarige Purmerendse verdachte kon dezelfde avond ook worden aangehouden.
Nader onderzoek leverde nog vijf verdachten op. De jongens zijn allemaal afkomstig uit Purmerend en in de leeftijd van 13-16 jaar. Twee 13-jarige verdachten, de 14-jarige en de 16-jarige verdachte zijn na verhoor op last van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. Er zijn in ieder geval in vier gevallen van brandstichting bekentenissen afgelegd. De recherche onderzoekt het aandeel van de overige verdachten in de brandstichtingen.