Spaarbod veilt ruim 200 miljoen spaargeld in 4 dagen 04/03/2009 16:36

Morand Juridische Bijstand De onlangs gelanceerde internetspaarveiling Spaarbod.nl heeft binnen 4 dagen meer dan 2000 veilingen verwerkt voor een bedrag van ruim 200 miljoen euro. Particulieren, bedrijven en organisaties hebben via Spaarbod.nl hun spaargeld aan de banken aangeboden. Hiermee is Spaarbod veruit het grootste platform voor spaargeld in Nederland geworden.

De behoefte aan een onafhankelijk spaarplatform was uit onderzoek al duidelijk naar voren gekomen. Dat in 4 dagen tijd meer dan 2.000 spaarders totaal ruim 200 miljoen euro hebben aangeboden is boven verwachting. Woordvoerder Arjo van Vueren van Spaarbod spreekt dan ook van een doorslaand succes. Het feit dat Spaarbod niet alleen onafhankelijk is, maar waar spaarders vrijblijvend en anoniem hun geld kunnen aanbieden om de hoogste rente te krijgen, is volgens Van Vueren doorslaggevend geweest. "Spaarbod handelt immers niet in geld, wij zorgen er alleen maar voor dat banken tegen elkaar opbieden om zo de hoogst mogelijke rente te krijgen voor de spaarders," zegt Van Vueren.

Spaarbod bedankt de aanbieders van spaargeld voor haar vertrouwen. Spaarbod betreurt het dat er een misverstand is ontstaan, omtrent het aantal banken dat actief deelneemt aan Spaarbod.

Over de SNS Bank, die zegt niet deel te nemen, zegt Van Vueren dat deze bank meer dan een intentie heeft gegeven om mee te doen. "Wij snappen ook niet waarom zij dit nu zeggen. Zij hebben vrijdag zelf ingelogd en de rentestaffels ingevuld, omdat wij hadden aangegeven afgelopen zaterdag online te gaan. In een e-mail die wij ontvingen noemt SNS Bank ons letterlijk partner. Maar ook al doen zij niet mee, Spaarbod is nu al een groot succes," concludeert Van Vueren.

Van Vueren verwacht, gezien het grote succes van Spaarbod in zo'n korte tijd, dat alle banken snel zullen aansluiten en actief zullen gaan bieden. "Eten uit een ruif van ruim 200 miljoen is niet iedereen gegeven," vindt hij. Opvallend is dat ook veel bedrijven en organisaties spaargeld hebben geveild. "Ook zij willen natuurlijk een hoge rente," zegt Van Vueren, "bovendien is het gratis en vrijblijvend, zodat je zonder risico kunt zien hoe hoog de rente kan oplopen." Hij wil iedereen dan ook aansporen om zelf eens een veiling te starten, al is het maar om te ervaren hoe dat in z'n werk gaat.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.spaarbod.nl

http://www.morand.nl