Ingezonden persbericht


De gemeenten Lopik, Montfoort, Oudewater en Woerden laten een archeologische waarden- en verwachtingenkaart ontwikkelen, die als onderbouwing zal dienen voor het ruimtelijke en monumentenbeleid van de gemeenten. Op deze kaart wordt alle archeologie binnen het grondgebied van de vier gemeenten op een overzichtelijke manier bij elkaar gebracht. Voor belangstellenden vindt een informatieavond plaats op:

woensdagavond 4 maart vanaf 19.30 uur in Restaurant en Stadscafé `Het Oude Stadhuis', Hoogstraat 36 te Montfoort.

Tijdens deze avond vertellen de archeologen hoe de archeologische waarden- en verwachtingenkaart wordt gemaakt, maar vooral: hoe deze kan worden vertaald naar gemeentelijk beleid. Hoe ziet ons bodemarchief er uit? Wat kunnen we waar verwachten? Wat willen we in de bodem behouden? Wanneer wordt er opgegraven? Maar ook: wat gaan de gemeente en de burger hiervan merken?

De makers van de kaart en de gemeentelijke projectgroep willen daarover graag met u van gedachten wisselen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Alle inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Bent u tijdens het spitten van de tuin wel eens op aardewerk gestuit? Of heeft u elders in de gemeenten wel eens een opmerkelijk voorwerp van de grond geraapt? Tijdens de koffiepauze kunt u uw eigen archeologische vondst `uit de achtertuin' aan een archeoloog voorleggen.

Kijk voor het programma van de avond op één van de websites van de gemeenten.

Voor meer informatie over de locatie en routebeschrijvingen: www.oudestadhuis.nl Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld. U kunt dit doen bij: Caroline Visser (Vestigia Archeologie & Cultuurhistorie), info@vestigia.nl / 033-277 9200.






---- --