Ingezonden persbericht


Almere, 23 februari 2009

Bespeling Schouwburg Almere week 10-11
...

..

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl Annie, 4+ - JEUGDTHEATER

'Annie' is gebaseerd op de verhalen en gedichten van Annie M.G. Schmidt. Een vrolijke, dwarse voorstelling voor iedereen die nog niet volwassen is of dat nooit worden wil. Daar staat ze, Annie. Ze is best al oud, Annie. Maar als ze zin heeft en alleen als kinderen haar zien, wordt ze gewoon weer acht. Dan wordt er uit ieder pannetje gekookt en worden alle borden vies gemaakt. Want iedereen komt dan op bezoek. De tante en de oom die wonen in een eikenboom. De regenworm uit Sneek, ja die, die altijd naar de sterren keek. Zelfs de spin Sebastiaan, met wie het niet zo goed is gegaan. En Annie zelf? Die drinkt een wijntje. En fluistert in je oor: 'Als je het niet geloven wil, dan laat je het maar hoor.' 'Annie' maakt deel uit van een drieluik, geïnspireerd door Amsterdammers die zich niet wensten te schikken: Annie M.G. Schmidt, Anne Frank en Baruch de Spinoza. Het drieluik is onderdeel van 'Amsterdam Wereldboekenstad', een initiatief van Unesco met als thema 'vrijheid van uiting'. woensdag 4 maart, 14:30 uur

Prijs: E 9,00 / Kortingspas: E 7,00 / Kinderen tot 14 jaar: E 6,00

Fotograaf: Arjan Benning
Mystieke Oosterse muziek en rauwe flamenco - Van soefi tot flamenco

Mystieke oosterse muziek en rauwe Andalusische flamenco, muziek uit Ottomaanse paleizen tegenover de schreeuw van een volk. In de flamenco is onmiskenbaar een oriëntaalse bron aanwezig afkomstig van oosterse mystici. Omgekeerd speelden Spaans-Joodse componisten een toonaangevende rol aan het hof van de sultans en in de derwisjkloosters. Soefi virtuoos Tahir Aydogdu en flamencogitarist Adrian Elissen gaan samen met soefi - en flamencomusici en dansers uit Turkije en Spanje op zoek naar de kruisbestuiving tussen deze twee grote muzikale tradities, waarbij muziek, zang en dans naadloos in elkaar overgaan. Met dansworkshop.
Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt etnomusicologe Jeanneke den Boer een gratis en toegankelijke inleiding. Ze zal vertellen over de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van soefi tot flamenco-muziek, de sociale context, muziekinstrumenten en de optredende artiesten. Ze laat muziekfragmenten horen ter illustratie van het verhaal.

donderdag 5 maart, 20:15 uur
Prijs: E 17,00 / Kortingspas: E 15,00

Fotograaf: onbekend
Roué Verveer - cabaret uitverkocht!

Het gaat goed met Roué Verveer. Hij is populair en zijn dvd's van zijn vorige shows vliegen de winkel uit. Maar als het goed gaat neemt de angst om het weer kwijt te raken ook toe. En dat is precies het verhaal achter 'Voorwaardelijk vrij'. Want Roué voelt zich vrij, maar hoe vrij is dat? Hoe vrij ben je in dit vrije land als je dagelijks geconfronteerd wordt met angsten die je als het ware voorwaardelijk vrij maken?

donderdag 5 maart, 20:30 uur

Prijs: E 16,50 / Kortingspas: E 14,50

Fotograaf: onbekend
Sara Kroos - CABARET

Groots, spijkerhard, schaamteloos en ontwapenend echt: de woorden waarmee de pers Sara Kroos bejegende liegen er niet om. In 'BRIES' koppelt zij met haar muzikanten Martijn Breebaart en Bas Mulder vileine teksten aan rake grappen, kwetsbare nummers en rauwe beats. Kroos brengt een stuwend verhaal over het meebewegen op de storm, het laten waaien van controle en het weerloos durven bestaan. "IJzersterk." (De Telegraaf)

vrijdag 6 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 19,00 / Rang 2: E 16,50 / Rang 3: E 14,00

Fotograaf: Willem de Roon
Jij verlaat mij voordat ik jou verlaat - MUZIEKTHEATER

'Jij verlaat mij voordat ik jou verlaat' is muziektheater, geïnspireerd op én met delen uit twee prachtige liederencycli: 'Frauenliebe und -Leben' van Schumann - waarin vooral de vreugde van de liefde wordt bezongen - en 'Winterreise' van Schubert, waarin de liefde alweer voltooid verleden tijd is. TIS en Suver Nuver brengen een zingende acteur, een bewegende mezzosopraan en drie musici op het podium, om u te vertellen over het verlangen van een mens om op te gaan in een ander mens. Een man en een vrouw ontmoeten elkaar, de vonk slaat over, de liefde bloeit op, maar. is het tot de dood hen scheidt? En is het tegenwoordig nog wel zo vanzelfsprekend dat je voor altijd bij elkaar blijft? Een opvallende verschijning in deze productie is de met de VSCD Klassieke Muziekprijs bekroonde

harpiste Gwyneth Wentink.

vrijdag 6 maart, 20:30 uur

Prijs: E 15,00 / Kortingspas: E 13,00

Fotograaf: onbekend
Tango Dorado & Jenny Arean - THEATERCONCERT

Het zevenkoppige Tango Dorado behoort tot de grootste tango-ensembles van Europa en beheerst vrijwel alle stijlen. Op de meest recente cd 'New Grounds' en de gelijknamige theatertournee tast het ensemble de grenzen van het genre af. Er worden cross-overs gespeeld met jazz, klassiek en filmmuziek en het geheel wordt doorspekt met onverwachte klanken. Bovendien nodigde Tango Dorado twee verrassende gasten uit: Jenny Arean en José Rivero. De diepe, krachtige stem van Arean blijkt wondermooi te combineren met de warme klanken van de tango en het feest wordt compleet door vocalist José Rivero, met enkele ontroerende tango cancions. Met tangoworkshop en salon.

zaterdag 7 maart, 20:15 uur

Prijs Rang 1: E 26,00 / Rang 2: E 23,50 / Rang 3: E 21,00

Fotograaf: Jaap Reedijk
Johan - THEATERCONCERT

Veel critici en fans beschouwen Johan als een van de beste Nederlandse bands ooit. De drie albums die tot nu toe het licht zagen, zijn in ieder geval pareltjes. In 2006 besluit Johan tijdens het Oerol-festival tot een akoestisch verrassings-optreden. Het is een groot succes en de band besluit de rockoutfit de komende tijd in de kast te laten. Johan wil spelen voor zittende en luisterende mensen. U kunt ze daarom nu zien in intieme setting, waarbij de groep is uitgebreid met een toetsenist. "Wat een luxe moet dat zijn voor Johan dat ze kunnen putten uit zo'n drie dozijn liedjes waarvan er niet eentje minder dan briljant is." (de Volkskrant)

zaterdag 7 maart, 20:30 uur

Prijs: E 18,50 / Kortingspas: E 16,50

Fotograaf: Rob Hogeslag of Esther Lutgendorff, livefoto's: Anne Dunne Marc-Marie Huijbregts, Paul Groot e.a. - Hotel Atlantico - TONEEL

Een schitterende avond aan de Portugese kust. Vier boezemvrienden zijn, net als elk jaar, bij elkaar in het kleine Hotel Atlantico om hun vriendschap, succes en vooral zichzelf te vieren. Maar deze keer is alles anders. Een onbetrouwbare werkster, een ridderorde, een afwijzing, jaloezie en de dood gooien roet in het eten. De anders zo onbezorgde lach krijgt een bange echo en de wijn een wanhopige afdronk. Hoeveel storm kan hun vriendschap verdragen? Met 'Hotel Atlantico' levert Frank Houtappels - onder andere van 'Koefnoen' en 'Gooische vrouwen' - een tragikomedie van de bovenste plank af. De regie van Kees Prins en een prachtige cast doen de rest. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Willemijn Barelds een gratis toegankelijke inleiding.

dinsdag 10 maart, 20:15 uur

Prijs: E 25,50 / Kortingspas: E 23,50

Fotograaf: Piek
Noot voor de redactie /