Hoogheemraadschap van Rijnland


schoon water

`Leiden leeft met water': actie voor schoon water

Publicatiedatum : 25 februari 2009

Woensdag 4 maart vindt in het kader van de campagne `Leiden leeft met water' een actie voor schoon water plaats. Pieter Hellinga, hoogheemraad bij Rijnland en wethouder John Steegh van de gemeente Leiden roeien in een C4, geholpen door roeiers van de studentenvereniging Njord, door de Leidse grachten. Zij overhandigen onderweg baniers aan een aantal cafés en restaurants, watersportverenigingen en rederijen in Leiden. Doel van de actie is om bewoners en bezoekers bewust te maken van het belang van schoon en aantrekkelijk water.

Route

De roeiers vertrekken om 13.30 uur vanaf het verenigingsgebouw van Njord en komen 10 minuten later aan bij Annie's Verjaardag. Daarna varen zij richting Tapas en Zo, waar ze ook de eigenaar van Rederij De Drie Geuzentreffen. Vervolgens wordt de roeitocht voortgezet naar de ligplaats van Rondvaart Groene Hart Cruises in de Haven. Rond 14.30 uur vaart de C4 via de Singel naar café Barrera op het Rapenburg.

Waterplan Leiden

De actie is onderdeel van de campagne `Leiden leeft met water'; een gezamenlijke campagne van het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden rond het Waterplan Leiden.

Deze actie moet er voor zorgen dat bewoners en bezoekers ervan bewust zijn dat ook zij een rol hebben bij het schoon houden van het water. Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden werken samen om de grachten nog aantrekkelijker te maken zodat alle bewoners en bezoekers van Leiden ervan kunnen genieten. "Als afval de Leidse wateren vervuilt, lijkt het water vies en dat willen we niet", zegt Hellinga. "De aantrekkingskracht van het water voor recreanten en toeristen komt zo in het gedrang: afval in de grachten doet afbreuk aan het stadsbeeld van Leiden."

Meer informatie over Waterplan Leiden.
'Droge voeten, schoon water!'