Gemeente Tilburg

Nummer
2009068BD
Datum
27 februari 2009

Tilburgse voorronde Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6 Woensdag 4 maart, Cruyff Court Reeshofpark, 14.15 uur

Woensdag 4 maart organiseert gemeente Tilburg in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation de voorronde van het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6 op het Cruyff Court Reeshofpark. Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Het toernooi wordt voor de derde keer op de Cruyff Courts door heel Nederland georganiseerd. In Tilburg strijden 3 jongens- en 3 meisjesteams om een plaats in de regiofinale. De wedstrijden beginnen om 14.15 uur. De prijsuitreiking start om 16.45 uur.
Deelnemende teams
De deelnemende teams komen van een vijftal basisscholen. Sporckt 2, Vuurvogel 1 en de Stappen 5 zijn de jongensteams en Helen Parkhurst 3, Sporckt 1 en Heerenvelden 3 de meisjesteams. De winnaars spelen woensdag 8 april de regiofinale Zuidoost in Eindhoven. De nummers 1 en 2 van die regiofinale plaatsen zich voor de landelijke finale op woensdag 27 mei in het Olympisch stadion van Amsterdam. Na de voorrondewedstrijden wordt aan het sportiefste team de Fair Play Award uitgereikt. Clinic Willem II
Willem II levert een actieve bijdrage aan het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs. 6. Jan van Loon, Hoofd Jeugdopleidingen van Willem II, verzorgt rondom de voorrondewedstrijden van 14.30 - 16.00 uur een gratis voetbalclinic voor jongeren. Deze clinic is voor iedereen toegankelijk.
Johan Cruyff Foundation
De Johan Cruyff Foundation initieert de aanleg van Cruyff Courts om veilige plekken in de buurt te creëren waar jeugd kan sporten en spelen. Daarbij werkt de Foundation samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, gemeentelijke instanties, overheden en betaald voetbalorganisaties, waaronder Willem II. De Johan Cruyff Foundation draagt zo dagelijks bij aan het in beweging brengen van kinderen en jongeren. Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.