Gemeente Diemen


Grote belangstelling voor vernieuwing winkelcentrum

Honderden Diemenaren lieten zich afgelopen zaterdag bijpraten over de plannen met het winkelcentrum Diemerplein.

Infobijeenkomst 28-2 Diemerplein 1

Enkele honderden Diemenaren meldden zich afgelopen zaterdag op de informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het winkelcentrum Diemerplein. Ontwikkelaar Delta Lloyd, de winkeliersverenging en de gemeente hadden de uitgewerkte plannen met het winkelcentrum en omgeving opgehangen en waren beschikbaar voor toelichting.

Start werkzaamheden
Nu de start van de werkzaamheden nabij is, gaven veel Diemense bewoners blijk van hun interesse in het project. Met al hun vragen konden ze terecht in de voormalige C1000-winkel, waar voor de gelegenheid plattegronden en artist impressions waren opgehangen. De belangstelling was zo groot, dat de aanwezige vertegenwoordigers van Delta Lloyd en de gemeente vanaf 12.00 uur continu in gesprek waren. Wat opviel was de positieve grondhouding van veel mensen. Natuurlijk waren er zorgen over de overlast tijdens de bouw en over de parkeermogelijkheden tijdens en na de bouw. Maar over de hele lijn klonken vooral het ongeduld en de verwachting door: 'Het wordt tijd dat er nu eindelijk iets gaat gebeuren' en 'Dan hoeven we niet meer naar Amsterdam of Amstelveen'.
Infobijeenkomst 28-2 Diemerplein 2
Feestelijke opening in 2012
De planning is dat deze week met de voorbereidende werkzaamheden begonnen kan worden, waarna later dit jaar de bouw van de parkeergarage gestart gaat worden. Aansluitend aan de bouw van de parkeergarage komt dan de nieuwbouw van de winkels aan de beurt. Dat is volgens planning medio 2011 gereed. Vervolgens worden de bestaande winkels gemoderniseerd en worden de woningen op het nieuwe deel van het winkelcentrum gebouwd. De nieuwbouw van winkelcentrum Diemerplein moet in 2011 afgerond zijn, zodat begin 2012 de feestelijke opening kan plaatsvinden.

De plaatjes en plattegronden die op de informatiemiddag werden getoond zijn hieronder te vinden.

Artist Impressions
Parkeerkelder -2
Parkeerkelder -1
Begane Grond
Inrichting Ouddiemerlaan
Inrit Parkeergarage
Tijdelijke parkeerplaatsen
Bouwplaatsinrichting

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---