Gemeente Wijdemeren


Structuurvisie Wijdemeren

Hoe ziet Wijdemeren er in 2030 uit?

Bouwruimte in Wijdemeren is schaars. Daarom is goed te bepalen wat de visie op dit gebied is en welke kwaliteit daarbij gewenst is. De gemeente gaat aan de slag met het opstellen van een structuurvisie waarin de ruimtelijke ontwikkeling tot 2030 verwoord wordt.

Toekomstig beleid
De commissie Ruimte en Economie heeft het college van B en W op 4 februari groen licht gegeven voor het opstellen van een structuurvisie voor de gehele gemeente. De nieuwe Wet ruimtelijke ordening die vorig jaar juli van kracht werd, stelt het hebben van een structuurvisie verplicht. De structuurvisie moet in grote lijnen inzicht geven in welke voorzieningen Wijdemeren tot 2030 nodig heeft en waar die voorzieningen moeten komen. Daarbij moet u denken aan voorzieningen op het gebied van welzijn, sport, wonen, werken en recreëren. De structuurvisie is belangrijk want het wordt een document dat sturend is voor het toekomstige beleid en alle bestemmingsplannen. Naar verwachting kan de gemeenteraad de structuurvisie in 2010 vaststellen.

U kunt meepraten!
Later in het proces krijgen inwoners en maatschappelijke organisaties ruimschoots de gelegenheid mee te praten over de structuurvisie. Zo ver is het nu nog niet. De eerste stap is nu het kiezen van een adviesbureau dat de gemeente de helpende hand biedt gedurende het traject. Over de voortgang wordt regelmatig met de raadscommissie overlegd.

Structuurvisie Wijdemeren