Ingezonden persbericht


Registratie van militair personeel in Burundi: De oplossing die Zetes levert voor de identificatie van de manschappen zal uiteindelijk resulteren in een beter HR-beleid

Om het de Republiek Burundi mogelijk te maken zijn militair personeel doeltreffend te beheren, introduceert Zetes zijn oplossing voor:
* de biometrische en biografische registratie van soldaten;
* gegevenscentralisatie en het voorkomen van duplicaten;
* de productie van veilige identiteitskaarten.

Brussel (België) - Bujumbura (Burundi), 4 maart 2009 - Zetes, de Europese specialist in oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, kondigt de ondertekening aan van een nieuwe overeenkomst met het consortium dat bestaat uit de Belgische Technische Coöperatie en de Franse onderneming SOFOS Consultants voor de registratie van de Burundese militairen. De nieuwe overeenkomst zorgt voor een vervolg op het project rond de registratie van de ambtenaren.

Met de oplossing van Zetes wordt een nieuwe database met biometrische en biografische gegevens van het militaire personeel aangemaakt die een beter Human Resources management mogelijk zal maken. De oplossing wordt onmiddellijk geïmplementeerd binnen de administratieve diensten van het Ministerie van Defensie en het leger.

De grootschalige operatie over het volledige nationale grondgebied beoogt de registratie van 28.000 manschappen in dienst bij het Ministerie van Defensie en oud-strijders, hoofdzakelijk leden van de Generale Staf en de Forces de défense nationale die worden ingezet op het terrein.

Het project wordt tevens van dichtbij opgevolgd door het Ministerie van Financiën en Economie.

Het BTC/SOFOS consortium, de methodologie, de uitrusting en de technische partner ZETES (op het terrein ondersteund door de onderneming NSI) zijn dezelfde als in het project voor de registratie van de ambtenaren, dat uitgevoerd werd van eind mei tot begin juli 2008.

Door die aanpak kan extra rendement gehaald worden uit de oorspronkelijke investeringen gedaan voor dit eerder gerealiseerde ambtenarenproject.

De registratieoperatie begint in maart en zal 3 tot 4 weken in beslag nemen. Na afloop van het registratieproces zal elke militair een biometrische identiteitskaart ontvangen met foto, vingerafdrukken etc...

Zetes CEO Alain Wirtz: "We zijn verheugd dat het BTC/SOFOS consortium ons opnieuw heeft gekozen als partner voor het tweede project in Burundi. Er komen steeds meer verzoeken binnen voor de registratie en biometrische identificatie van ambtenaren, militair personeel enz. Met de oplossingen die wij aanbieden kunnen overheden betrouwbare databases aanmaken en die zijn essentieel voor een doeltreffend Human Resources Management."



Ingezonden persbericht