D'Ieteren


PERSMEDEDELING 4 maart 2009 Embargo: 8u00

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

Niet-geldelijk waardeverminderingsverlies op Avis Europe in de rekeningen van D'Ieteren

Gezien de verslechtering van de economie, heeft de Raad van bestuur van D'Ieteren de boekwaarde van de investering in Avis Europe bestudeerd. De Raad van bestuur heeft beslist een bijzonder waardeverminderingsverlies van EUR 85 miljoen na belastingen, groepsaandeel, in de geconsolideerde rekeningen van D'Ieteren, overeenkomstig de IAS- norm 36, op te nemen, en een waardevermindering van EUR 48 miljoen in de niet- geconsolideerde rekeningen van D'Ieteren.

Op 30 juni 2008 bedroeg het geconsolideerde eigen vermogen, groepsaandeel, van D'Ieteren EUR 985 miljoen en het niet-geconsolideerde eigen vermogen EUR 794 miljoen op 31 december 2007.

Dit bijzondere waardeverminderingsverlies, een niet-geldelijke kost, heeft geen impact op de financiering van de Groep noch op het tegemoet komen van de financiële verplichtingen (ratio).

Er is geen verandering aan de voorheen bekendgemaakte vooruitzichten voor de resultaten van 2008, die, zoals voorzien, op 6 maart gepubliceerd zullen worden.
---

D'Ieteren
D'Ieteren is een internationale groep, met drie activiteiten ten dienste van de automobilist:
- de distributie in België van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha;

- de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing in Europa, Noord- en Zuid Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland via Belron s.a. en ondermeer zijn merknamen CARGLASS®, AUTOGLASS®, SAFELITE®, AUTO GLASS, SPEEDY®, LEBEAU®, SMITH&SMITH® en O'BRIEN®;

- de autoverhuur op korte termijn in Europa, in Afrika, het Midden-Oosten en Azië via Avis Europe plc en zijn merknamen Avis en Budget.

D'Ieteren en zijn activiteiten opereren in 120 landen op 5 continenten in dienst van meer dan 18 miljoen klanten per jaar.

Contactpersonen
Jean-Pierre Bizet, Chief Executive Officer
Benoit Ghiot, Chief Financial Officer
Stéphanie Ceuppens, Financial Communication - Tel : + 32 (0)2 536.54.39 E-Mail : financial.communication@dieteren.be - Site Internet : http://www.dieteren.com

Voorzichtigheid omtrent voorspellingen

Dit persbericht bevat vooruitzichten die risico's en onzekerheden inhouden, onder meer verklaringen over plannen, doelstellingen, verwachtingen en voornemens van D'Ieteren. Lezers worden erop gewezen dat dergelijke vooruitzichten gekende en onbekende risico's inhouden en onderworpen zijn aan belangrijke bedrijfs-, economische en concurrentiele onzekerheden, die D'Ieteren voor een groot stuk niet onder controle heeft. Indien één of meer van deze risico's of onzekerheden zich zouden voordoen of indien gehanteerde grondhypothesen onjuist blijken, kunnen de uiteindelijke resultaten ernstig afwijken van de vooropgestelde, verwachte, geraamde of geëxtrapoleerde resultaten. Dientengevolge neemt D'Ieteren geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor de exactheid van deze vooruitzichten.

Einde van de persmededeling