Gemeente Boekel


Kunststofinzameling in het Land van Cuijk en Boekel

Voor het inzamelen van kunststof verpakkingsafval ontvangen gemeenten een vergoeding vanuit het landelijke Afvalfonds. De hoogte van deze vergoeding is eind januari 2009 vastgesteld. Twee weken later, namelijk sinds 13 februari, zijn de acht milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel open voor het gratis ophalen van speciale kunststofafvalzakken én het gratis afleveren van kunststof verpakkingsafval.

Een zeer snelle start om ervoor te zorgen dat alle inwoners hun plastic verpakkingsafval voortaan kunnen scheiden van het restafval. De speciale kunststofafvalzakken werden net op tijd aangevoerd. Iedereen kon vanaf 13 februari gratis kunststofafvalzakken ophalen bij de milieustraat. Afgelopen weekends bleek het al een groot succes: veel mensen kwamen de gratis kunststofafvalzakken ophalen en de eerste containers gevuld met recyclebaar plastic verpakkingsafval zijn afgevoerd naar de speciale fabriek! Een enorme tevredenheid bij de mensen dat de gemeenten zo snel gereageerd hebben. Maar inwoners hadden ook vragen. Daarom dit bericht

Met de inzameling op de milieustraten is de eerste stap gezet. De volgende stap is het doorrekenen van de alternatieve inzamelmogelijkheden gezien de leverantieverplichting aan Essent. Afspraken uit het verleden kunnen niet zomaar ongedaan gemaakt worden. Wij, de gemeenten, willen wel steeds klantvriendelijker het kunststof verpakkingsafval inzamelen. In de komende periode wordt gewerkt aan verdere verbeteringen. De gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsafval moet zijn geld opleveren. Niemand is gebaat bij hogere kosten. Regiobreed zullen de plannen van aanpak op elkaar afgestemd worden. En zo snel mogelijk zal een inzamelmethode worden gekozen die goedkoop is in kosten en goed in dienstverlening.

Niet alleen de speciale kunststofafvalzakken zijn gratis, het aanbieden van kunststof verpakkingsafval ook!