Politie Gelderland-Zuid

Viertal aangehouden na beroving Horssen

Horssen, 03-03-2009 o De politie heeft sinds zaterdag vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar de beroving van 2 fietsers op 23 februari. De verdachten, drie jongens en een meisje, zijn afkomstig uit Druten, Beuningen, Tiel en Puiflijk. Hun leeftijd varieert van 16 tot 18 jaar.

Carnavalsmaandag fietsten de 16 en 17-jarige slachtoffers over de Mekkersteeg in Horssen, toen zij tot door een groep onbekende personen werden benaderd. Alle personen hadden hun gezicht bedenkt. De slachtoffers werden door hen bedreigd en gesommeerd om geld en mobieltjes af te geven. Daarbij werd een slachtoffer licht verwond met een mes.

Nadat de daders de eigendommen van de slachtoffers afhandig hadden gemaakt reden ze weg in de personenauto waarmee ze ook gekomen waren. Deze auto bleek gestolen maar is ook weer teruggevonden.

De 17- en 16-jarige verdachten uit Druten en Puiflijk zitten sinds hun aanhouding op 24 en 28 februari nog steeds vast. De 17-jarige verdachte uit Druten wordt naast de beroving ook verdacht van de diefstal van de personenauto. Het enige, 16-jarige meisje uit Tiel is gisteren aangehouden; vanmiddag de derde, 16-jarige jongen uit Beuningen. Het onderzoek loopt volop en de recherche verwacht nog enkele aanhoudingen te verrichten. (01)

Laatst gewijzigd 03-03-2009 17:40 | © Regio Gelderland-Zuid |