Politie Hollands Midden

Datum: 4 maart 2009

Noordwijkerhout Vernieler aangehouden De politie heeft woensdag 4 maart rond 03.00 uur aan het Duin en Dal een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man beschadigde daar twee auto's en een deur van een woning. Zo gooide hij ondermeer met een steen een autoruit in. Buurtbewoners belden de politie nadat ze wakker werden van het rumoer. Zodra de politie arriveerde ging de man al op de grond liggen om gearresteerd te worden. De verdachte zit voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Oegstgeest, Voorhout Verkeerscontrole Sassenheim, Warmond Het politieteam Oegstgeest heeft dinsdag 3 maart een verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in haar werkgebied. Er werd tussen 07.30 en 10.30 uur gecontroleerd. In Oegstgeest werden 31 brom- en snorfietsers gecontroleerd. De bestuurders werden naar het parkeerterrein De Voskuil begeleid waar de controle plaatsvond. 23 bestuurders kregen een bekeuring voor diverse feiten. In Voorhout werden 57 brom- en snorfietsers gecontroleerd. 32 van hen werden bekeurd. De controle gebeurde op de Rijnsburgerweg. Op de Narcissenlaan in Sassenheim werd 9 bekeuringen geschreven. 5 bromfietsen en 15 automobilisten werden hier gecontroleerd. Hetzelfde aantal bekeuringen werd uitgeschreven in Warmond op de Beatrixlaan. Daar werden 50 automobilisten gecontroleerd. De bekeuringen voor brom- en/of snorfietsers betrof onder meer het rijden over het fietspad, rijden door roodlicht, overschrijden van de constructie snelheid, het niet kunnen tonen van het kenteken- of rijbewijs. Voor de automobilisten waren het bekeuringen voor het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van kenteken- of rijbewijs, het voeren van misverlichting en een defecte uitlaat.

Voorschoten Aanhouding voor diefstal fiets De politie heeft dinsdagmiddag 3 maart een 16 jarige jongen uit Voorschoten aangehouden. De politie was op zoek naar hem na de melding van een inwoonster uit Voorschoten dat haar fiets was gestolen en zij daar getuige van was geweest. De diefstal vond plaats op de Schoolstraat. Dankzij een goed signalement kon de verdachte al snel worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte is weer in vrijheid gesteld.

Bergambacht Alarm jaagt inbrekers weg Vermoedelijk door een afgaand inbraakalarm kozen inbrekers de afgelopen nacht bij een drogisterij aan de Hoofdstraat het hazenpad. Rond 02.00 uur kwam een alarm binnen dat daar werd ingebroken. De politie trof niemand meer aan maar wel sporen van een inbraakpoging op het dak van de winkel. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

------------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------

Noot voor de redactie /

Politie Hollands Midden