Gemeente Borsele

Bus brengt Borselse activiteiten dichterbij

De gemeente Borsele krijgt een eigen bus om bewoners naar activiteiten te vervoeren. Het college van burgemeester en wethouders heeft daar gisteren mee ingestemd. De gemeente wil al langere tijd een dergelijke bus, die ook geschikt is voor mindervaliden. âOm eenzaamheid te verminderen of liever nog te voorkomen, is een goed aanbod aan activiteiten van belang. Maar ook het vervoer om naar die activiteiten toe te gaan kan voor sommigen een probleem zijn. Deze bus is daarom heel belangrijkâ, legt wethouder Marga Vermue van Welzijn uit.

De gemeente gaat de bus gebruiken om inwoners van Borsele gezamenlijk te vervoeren naar activiteiten, zoals een bezoek aan de weekmarkt in Goes of Middelburg, maar ook om naar eenmalige activiteiten van de Seniorenraad of van het Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorg te gaan. Het is de bedoeling dat vrijwilligers worden ingezet om de bewoners te vervoeren. De coördinatie hiervan ligt in handen van het Steunpunt Vrijwilligers en Mantelzorgers. De bus is in eerste instantie bedoeld voor inwoners van Borsele die op deze manier deel kunnen nemen aan activiteiten en andere mensen kunnen ontmoeten.

De bus wordt aangeschaft in het kader van het project âKijken achter de geraniumsâ. Met dit project wil de gemeente het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar maken. Dat het een onderwerp is dat leeft, is wel gebleken uit reacties tijdens de informatiebijeenkomsten over het project begin vorig jaar. Om de bus te financieren heeft de gemeente een Europese en provinciale subsidie aangevraagd.