Ingezonden persbericht


4 maart 2009

EDPnet VERGADERT VIA HET INTERNET!

Videoconferencing als bindmiddel tussen internationale vestigingen

Met vestigingen in Amsterdam, Sint-Niklaas, Sint-Petersburg en vele partners verspreid in verschillende Europese landen is Internet Service Provider EDPnet zonder twijfel internationaal actief. Een bewijs daarvan zijn besprekingen en vergaderingen die men voert tussen de verschillende locaties.

Om deze vergaderingen op alle vlakken efficiënt te kunnen organiseren, heeft EDPnet geïnvesteerd in een performant videoconferencing-systeem. Via dit systeem kan vanuit verschillende locaties, simultaan vergaderd worden, alsof iedereen rond één tafel zit. Dit systeem werkt uiteraard sterk kostenbesparend, maar tegelijkertijd passen de uitgespaarde reiskosten perfect in het verantwoord ondernemerschap van het bedrijf.

Videoconferencing via Internet biedt heel wat mogelijkheden

Met de huidige snelheid en capaciteit van een internetverbinding is het simultaan overbrengen van beeld en geluid perfect mogelijk. Uiteraard is EDPnet als Internet Service Provider een specialist in het opzetten van snelle en betrouwbare internetverbindingen. Daardoor is het nu mogelijk om een kwalitatief hoogwaardige videoconferentie over het Internet op te zetten.

Voor EDPnet was deze investering een logische keuze. De kosten die in normale omstandigheden gespendeerd worden aan o.a. tijd, reizen en infrastructuur wegen immers niet op tegen de investeringskosten voor het videoconferencing-systeem.

Maar de belangrijkste reden om dit systeem in te voeren was de grote efficiëntie. Het is nu namelijk goed mogelijk om de verspreide expertise op elk moment van de dag bij elkaar te brengen.

Verantwoord ondernemen, voor het milieu

Voor EDPnet is 'verantwoord ondernemen' geen loos begrip. Zorg voor mens en milieu is daar een pertinent onderdeel van. Door de investering in het videoconferencing-systeem worden voortaan heel wat milieubelastende kilometers uitgespaard.