Politie Amsterdam-Amstelland

Rijden onder invloed / Osdorperban en Borssenburgplein (04/03/09)

Politiemensen hebben gisteravond rond 7 uur een man aangehouden op de Osdorperban in Amsterdam west als verdacht van rijden onder invloed van verdovende middelen.

De 30-jarige verdachte viel op toen hij met een brandende joint in zijn hand op zijn snorfiets over de weg reed. Toen hij werd aangesproken door de politiemensen met de waarschuwing dat dit verboden is beloofde hij te voet zijn weg te vervolgen.

Na zoân 500 meter stapte de man echter weer op en reed vervolgens al rokend verder.

Hierop is de man aangehouden en is er bloed van hem afgenomen aan het politiebureau. Na verhoor is hij met een rijverbod van 24 uur weer heengezonden.

Ook in Amsterdam zuid heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een getuige zag allereerst hoe de man vannacht rond één uur bij het wegrijden op de van Woustraat tegen een geparkeerd staande auto aanreed. Een andere voorbijganger zag de man vervolgens tegen een paaltje rijden op de hoek Amstelkade/Borssenburgplein. De bestuurder verloor daarbij de rechtervoorband van zijn auto en reed vervolgens met veel kabaal verder op zijn velg. Hierbij liet hij een lang krasspoor achter op het wegdek. Gealarmeerde politiemensen troffen ter plaatse de voorband aan en hebben het spoor gevolgd, waarbij ze de auto en de 38-jarige verdachte aantroffen op het Borssenburgplein.

De verdachte is aangehouden en uit de ademtest op het politiebureau bleek dat hij vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De man is na verhoor heengezonden met eveneens een rijverbod van 24 uur.