Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 4 maart 2009


* HENNEPKWEKERIJ IN DRANKENGROOTHANDEL
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft na een melding via Meld Misdaad Anoniem een hennepkwekerij opgerold in een drankengroothandel. Dinsdagmiddag rond kwart over drie stelde de wijkpolitie een onderzoek in in een drankengroothandel aan de Kortekade. Dit na een anonieme tip. Binnen in een kelder vond de politie een hennepkwekerij met ongeveer 700 planten. Op basis hiervan hielden politiemensen een 56-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan, brachten hem over naar een politiebureau en sloten hem in voor nader onderzoek.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA STRAATROOF
MAASSLUIS - De politie heeft een verdachte aangehouden na een straatroof. Zondagavond, 18 januari, rond half acht, was een 14-jarige jongen uit Maassluis van zijn fiets geduwd in de omgeving van de Nieuwstraat. Toen hij opstond, stonden er meerdere jongens om hem heen. Hij was bedreigd met een mes en moest geld pinnen. Vervolgens heeft hij een bedrag van enkele tientallen euro's aan hen afgegeven. Dit verklaart de 14-jarige jongen die direct aangifte heeft gedaan. Na aanleiding van deze verklaring is een onderzoek gestart door de recherche van Waterweg-Noord. Dit heeft op dinsdagochtend geleid tot de aanhouding van een 15-jarige jongen uit Maassluis. Hij is 's ochtends om zeven uur op zijn woonadres door politie-agenten aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht.


* GETUIGENOPROEP NA STRAATROOF
VLAARDINGEN - Op vrijdag 19 december 2008 werd op de Hoevenronde te Vlaardingen een 70-jarige vrouw door drie jeugdige jongens van haar tas beroofd. Zij werd door de daders van haar fiets geduwd waardoor zij op de grond viel. Voordat de daders wegvluchtten, kon de vrouw haar tas terugpakken, maar niet voordat zij nogmaals op de grond was gevallen. De vrouw liep hierdoor letsel op.

Aanhoudingen
Na uitvoerig onderzoek konden de drie daders in de leeftijd van 12,13 en 14 jaar op maandag 16 februari 2009 worden aangehouden. Zij legden allen een bekennende verklaring af en werden op donderdag 19 februari 2009 bij de rechter-commissaris voorgeleid. Twee van hen werden in bewaring gesteld. De verdachten verklaarden overigens nog meer straatroven te hebben gepleegd. Zo werd op 19 december 2009 vlak na genoemde straatroof in de buurt van de Lissabonweg in Vlaardingen nog een oude vrouw van haar tas beroofd. Eén van de daders heeft de tas vervolgens aan de oude vrouw teruggegeven.

Recherche zoekt slachoffer straatroof
De recherche van het district Waterweg-Noord is op zoek naar deze tot nu toe onbekend gebleven vrouw en wil met haar in contact komen. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief).