Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 4 maart 2009

Welzijnsorganisaties bundelen krachten op welzijnnederland.nl

Website wijst weg in welzijnsaanbod

Tiel - Wie in het brede aanbod van welzijnsorganisaties de weg niet meer weet, kan vanaf nu terecht op welzijnnederland.nl. Op deze nieuwe site hebben Nederlandse welzijnsorganisaties hun krachten gebundeld voor een helder overzicht. Welzijnnederland.nl is daarmee een belangrijk hulpmiddel voor mensen die willen weten wat er bij hen in de buurt te doen is.

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat burgers 'samen werken en samen leven'. Voor wie daarbij hulp nodig heeft, zijn tal van welzijnsorganisaties actief. Van jeugd- en jongerenwerk, algemeen maatschappelijk werk, welzijn ouderen en buurtwerk tot aan peuterspeelzalen, sociaal cultureel werk en juridische en financiële hulp. Deze ondersteunen mensen op allerlei manieren bij hun zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving.

Beter bekend
"Door de grote variatie in onderdelen en activiteiten was het welzijnswerk tot nu toe helaas niet altijd bekend bij mensen die er wél gebruik van willen maken," constateert Anneke Krakers van welzijnnederland.nl. "Via een eenvoudige zoekfunctie zijn nu alle onderdelen, activiteiten en diensten gemakkelijk te vinden."

Hulp bij belastingaangifte
Ook kan worden gezocht in diverse categorieën, zoals hulp bij de thuisadministratie , de leverancier van maaltijden aan huis of de computercursus om de hoek. Krakers: "Jongeren en ouderen kunnen op welzijnnederland.nl terecht voor informatie, advies en ondersteuning en mensen vinden er hulp bij hun thuisadministratie, waaronder bijvoorbeeld ook hulp bij de belastingaangifte. En zelfs kinderen vinden op de site de kinderclub waar zij op woensdagmiddag kunnen knutselen. Zo biedt welzijnnederland.nl een welkom steuntje in de rug aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. De site is daarmee een onmisbare wegwijzer naar de ondersteuning die welzijnsorganisaties bieden."