Gemeente Vlaardingen


Start werkzaamheden voormalig terrein AV Fortuna

04 maart 2009

Woensdag 4 maart wordt gestart met het bouwrijp maken van het voormalig terrein van AV Fortuna, op de hoek van de Marnixlaan en de Marathonweg.

Het terrein krijgt een nieuwe bestemming. Argos Zorggroep vestigt er een Centrum voor Preventie en Herstel. Het terrein wordt in april 2009 bouwrijp opgeleverd.

Het bouwrijp maken van dit terrein houdt in dat de atletiekbaan en andere voorzieningen worden verwijderd en dat een ondiepe bouwput wordt gegraven. Ook wordt de betonnen fundering van de atletiekbaan ter plekke gebroken in fijne korrels met behulp van een mobiele breekinstallatie. Het gebroken materiaal wordt weer gebruikt voor de fundering van de wegen op het terrein. Er wordt een nieuwe ontsluitingsweg van het terrein naar de Marnixlaan aangelegd, die bij de huidige ingang van Fortuna op de Marnixlaan aansluit.

Het Centrum voor Preventie en Herstel dient als verlengde van het ziekenhuis. Het gaat plaats bieden aan circa 150 mensen die langdurig specialistische hulp nodig hebben, zoals reactivering en revalidatie. Ook worden bij het centrum circa 85 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Op www.vlaardingen.nl/bouwcph staat meer informatie over dit bouwproject.