Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics nieuwe .Audio 655 eerste gecertificeerde headset voor nieuwe super wideband audiocodec van Skype

.Audio 655 usb-stereoheadset verbetert audiokwaliteit voor gebruikers van All-New Skype

Hoofddorp, 4 maart 2009 - Plantronics Inc. (NYSE: PLT) lanceert vandaag de Plantronics .Audio 655 usb-stereoheadset voor op pc-gebaseerde communicatie en entertainment. De .Audio 655 is de eerste headset waarmee gebruikers kunnen profiteren van de uitstekende audiokwaliteit in de All-New versie van Skype voor Windows®.

De .Audio 655 is de eerste headset die gecertificeerd is om samen werken met de nieuwe SILK-spraakcodec van Skype. Deze nieuwe audiocodec zorgt voor uitzonderlijk duidelijke gesprekken, levert wideband audiokwaliteit (16kHz) en gebruikt 50 procent minder netwerkbandbreedte dan voorheen. Hij introduceert bovendien een nieuwe standaard voor spraakkwaliteit: super wideband audio (24kHz). Voor wie beschikt over een compatibele headset en een hoge kwaliteit breedbandverbinding brengt deze standaard heldere, warme geluiden. Dankzij de samenwerking van Skype's brandbreedte manager en de codec wordt bij wisselingen in de kwaliteit van de verbinding het meest betrouwbare geluid geleverd.

'De nieuwe super wideband van Skype is een doorbraak in het leveren van kwalitatief goede audiogesprekken en onlinevideogesprekken, waardoor klanten het gevoel krijgen een echt face-to-facegesprek te voeren, zegt Matt Miller, directeur van PC en Entertainment bij Plantronics Inc. 'De .Audio 655 is de enige headset waarmee de 405 miljoen geregistreerde Skype-gebruikers kunnen profiteren van super wideband audio. Daarnaast biedt de headset comfort en het gemak van plug and play.' 'Wij geloven dat onze nieuwe super wideband audio een nieuwe standaard introduceert voor betere spraakcommunicatie over internet', zegt Jonathan Christensen, Skype's general manager voor audio en video. 'Wij zijn trots op het partnerschap met Plantronics. Hiermee kunnen we laten zien dat de gesprekservaringen voor klanten zijn verbeterd.'

Plantronics .Audio 655 - een perfecte Skype-partner De Plantronics .Audio 655 stereoheadset levert diepe basgeluiden en een volledig digitale audioreikwijdte door de 40mm-speakers, inclusief een noise-cancelling microfoon voor heldere conversaties. Door de Fast Mic Mute-technologie kunnen gebruikers de uitschuifbare microfoon snel dempen. Dankzij de zachte, draaibare oorkussens van de .Audio 655 en het lichtgewicht ontwerp kunnen gebruikers de hele dag comfortabel luisteren naar muziek, bellen via internet, dvd's afspelen en gamen. Met de plug and play usb-verbinding is het makkelijk om de headset op de pc aan te sluiten. Het volume kan worden aangepast via de one-touch volumecontrole op het oorstuk.

All-New Skype
All-New Skype is de meest fundamentele verandering sinds de start van het bedrijf vijf jaar geleden. Het omvat substantiële verbeteringen op het gebied van videogesprekken en het gebruik op andere locaties. Online communiceren wordt op alle mogelijke manieren makkelijker dan ooit: gratis audio- en videogesprekken naar andere Skype-gebruikers, instant messaging, gesprekken via vaste lijnen en mobiele telefoons of sms tegen lage tarieven.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Plantronics .Audio 655 usb-stereoheadset kost 49,99 euro en is vanaf april 2009 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Plantronics wederverkoper. Voor meer informatie over de .Audio 655, zie www.plantronics.nl

Over Skype
Skype vernieuwt de manier waarop mensen met elkaar communiceren waar ook ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft wereldwijd meer dan 450 miljoen geregistreerde gebruikers die de gratis Skype-software gebruiken om te communiceren via audiogesprekken, videogesprekken en instant messages. Skype realiseert zijn omzet door zijn superieure aanbiedingen, zoals gesprekken van en naar vaste lijnen en mobiele telefoons, voicemail, doorverbinden en sms. Skype wordt in bijna ieder land ter wereld gebruikt en bij elkaar hebben de gebruikers voor meer dan 100 miljard minuten aan gratis Skype-to-Skype-gesprekken gevoerd. Skype-gesprekken kunnen plaatsvinden via de computer, mobiele toestellen en Skype Certified hardware. Skype certificeert en verkoopt honderden hardwareproducten van meer dan vijftig partners en werkt met honderden derde partij ontwikkelaars die plug-ins hebben gemaakt om de Skype-functionaliteit verder uit te breiden.

Skype is een eBay bedrijf (NASDAQ:EBAY). Voor meer informatie en het downloaden van Skype, zie www.skype.com.

Over Plantronics
Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. De Plantronics-familie bestaat uit de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity en Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com. # # #

Altec Lansing, .Audio, Clarity, Fast Mic Mute, Plantronics, and Sound Innovation are trademarks or registered trademarks of Plantronics, Inc. Skype, associated trademarks and logos and the "S" symbol are trademarks of Skype Limited. Microsoft is a trademark or registered trademark of Microsoft Corporation in the US and other countries. All other trademarks are the property of the respective owners.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong PR
Anke van Heerebeek
T +31(0)20 421 05 65
E anke@l-dj.nl