Gemeente Zevenaar


Week 10

WET WERK EN BIJSTAND

Invoeren mutatieformulieren voor personen met een Ioaw en Ioaz uitkering.
Eerst even uitleggen wat de begrippen Ioaw en Ioaz beteken. Het gaat hier om een uitkering welke wordt toegekend op grond van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (Ioaw) en de Wet inkomensvoorziening oudere een gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz).

Personen die een Ioaw- of een Ioaz-uitkering ontvangen zijn verplicht om elke maand een rechtmatigheidsonderzoeksformulier (rofje) in te leveren. De uitkering wordt eerst betaalbaar gesteld als het formulier ingeleverd is.

Personen die een bijstandsuitkering ontvangen op grond van de Wet werk en bijstand (WWB) zijn al jaren bekend met het mutatieformulier. Met ingang van 1 maart 2009 zal ook voor de personen die een Ioaw- of een Ioaz-uitkering ontvangen het mutatieformulier worden ingevoerd.

Het voordeel van het werken met mutatieformulieren is dat men alleen een formulier hoeft in te leveren wanneer er daadwerkelijk wijzigingen optreden die van belang zijn voor de voortzetting en de hoogte van de uitkering dan wel wanneer men inkomsten uit arbeid ontvangt. Alle personen die een Ioaw- of een Ioaz-uitkering ontvangen worden door de gemeente schriftelijk op de hoogte gesteld van de werkwijze van het mutatieformulier. Zij ontvangen dan ook het mutatieformulier.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 7 maart

Giesbeek

Show- en drumfanfare Red & Black

Maandagavond 9 maart

Methen (grootste gedeelte)

SDZZ

Dinsdagavond 10 maart

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

carnavalsvereniging Griethtreejers

Woensdag 11 maart

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,

't Grieth, flats Bergvrede + het Broek

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 11 maart

Heerenmäten + gedeelte Methen

harmonie Sint Franciscus

Foutje in afvalkalender
In de afvalkalender staat per abuis vermeld dat de papierinzameling in Ooy, Oud Zevenaar en Zuidspoor zaterdag 7 maart zal plaatsvinden. Dit klopt echter niet, het moet zijn zaterdag 14 maart. Wij excuseren ons voor het ongemak dat hierdoor mogelijk is veroorzaakt.

INZAMELING TEXTIEL

De Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost heeft van de gemeente een vergunning gekregen om in het eerste kwartaal van 2009 huis-aan-huis textiel in te zamelen. Zij gaan dat doen in de periode tussen 10 en 16 maart. De precieze data staan vermeld op de inzamelzakken die zijn huis-aan-huis bezorgen. De verspreiding van die zakken zal plaatsvinden in de week vóór de inzameling.
Door de gebruik te maken van deze inzameling steunt u een goed doel, helpt u het milieu en hoeft u minder afval aan te bieden in de duobak. Beter kan eigenlijk niet.

VERGADERINGEN

Raadscommissies
Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie SAMENLEVING op DINSDAG 10 MAART 2009. Aanvang: 19.30 uur

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE op WOENSDAG 11 MAART 2009 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur

Kijk hier voor de agenda van de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN op DONDERDAG 12 MAART 2009 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke eerste donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.

De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 5 maart 2009 van 18.00 tot 19.30 uur. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.