LLiNK

Rotterdam, 4 maart 2009

-PERSBERICHT-

De ConsuMinderman presenteert eerste energie opwekkende spinningfiets

Op woensdag 4 maart presenteert het LLiNK in programma 'De ConsuMinderman' de eerste sportfiets die energie genereert. De fiets werd op initiatief van de ConsuMinderman door de Technische Universiteit van Delft en een externe technisch ontwerper ontwikkeld. Vervolgens werd hij in een proefopstelling in een Rotterdamse sportschool succesvol uitgetest. De spinningfiets is dusdanig aangepast, dat de helft van de energie uit de spierarbeid wordt omgezet in elektrische stroom. Door deze energie via het stopcontact weer terug te leveren aan het energienet, gaat de energierekening omlaag en kunnen heel wat andere apparaten gratis van energie voorzien worden.

In Nederland zijn zo'n 2 miljoen mensen wekelijks gemiddeld 1 uur actief in een fitnesscentrum en daarvan zijn er zo'n 340.000 actief met spinning. Als al hun fietsen uitgerust worden met het innovatieve systeem, kunnen zij net zoveel energie leveren als 400 huishoudens jaarlijks aan elektrische energie verbruiken. Presentator Sebastiaan Labrie hoopt met deze aflevering van ConsuMinderman sportscholen te motiveren meer te doen met de energie uit menselijke beweging tijdens het sporten.

ConsuMinderman
De ConsuMinderman is het vernieuwende consumentenprogramma van LLiNK waarin Sebastiaan Labrie hedendaags consumenten- en producentengedrag onder de loep neemt en in actie komt voor een groenere wereld. In De ConsuMinderman worden iedere aflevering 'groene' acties op poten gezet. De acties richten zich op een verscheidenheid van ecologische thema's en onderwerpen zoals voedselproductie, energiebesparing, alternatief energieverbruik, etc. De aflevering waarin de energie opwekkende fiets centraal staat wordt uitgezonden op 4 maart 2009.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---

Noot voor de redactie,