Ingezonden persbericht


Media alert

4 maart, 2009

Energiebesparing steeds belangrijker voor veel organisaties ~ Intechno Energie & Duurzaamheid biedt duurzame oplossingen ~

Steeds meer organisaties zoeken naar manieren om hun energiegebruik te verminderen en kosten te besparen. De stijgende energieprijzen en aangescherpte regelgeving stimuleren organisaties om de energie-efficiency van hun gebouwen te verbeteren. Dit signaleert Intechno Energie & Duurzaamheid, onderdeel van Innax Nederland, een onafhankelijk dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen. Om de energie-efficiency in gebouwen te verbeteren adviseert Intechno Energie & Duurzaamheid een integrale aanpak van energie- en kostenbesparing.

De levensduur van een gebouw kent verschillende fasen. De integrale aanpak betekent structurele aandacht voor energie- en kostenbesparing vanaf de ontwerpfase (nieuwbouw/renovatie) via de realisatiefase tot en met de exploitatiefase. Omdat er continu aandacht is voor de energiesituatie kunnen organisaties optimaal besparen. Een energiezuinig ontwerp is een goede start, maar kan alleen voldoende worden benut als de aandacht tevens gericht is op het energiegebruik in de exploitatiefase. Intechno helpt organisaties hierbij volgens het principe van de Deming Circle, gedurende de levensduur van het gebouw. Op deze manier zorgen zij voor continuïteit in het besparingsproces:


* Verkrijgen van inzicht in energiesituatie en -beleid (Plan)
* Treffen van energie- en kostenbesparende maatregelen (Do)
* Voortdurend monitoren van energiegebruik en -kosten (Check)
* Verbeteringen toepassen in de exploitatiefase van het gebouw (Act)

Concreet betekent dit dat Intechno Energie & Duurzaamheid de energiezorg binnen organisaties niet alleen de nodige aandacht geeft, maar ook de daadwerkelijke invulling verzorgt. Dit kan variëren van energieonderzoeken, het doorvoeren van energiebesparende maatregelen tot de energie-inkoop, energiemonitoring (meetdiensten en benchmarken) en het optimaliseren van de energie-efficiency.

De genoemde richtlijnen bieden organisaties niet alleen de mogelijkheid om de energie-efficiency van hun gebouwen te verbeteren of onnodige kosten te voorkomen. Het past ook in de visie van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

(299 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Innax Nederland
Innax is een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van energie, techniek, milieu en veiligheid in en rondom gebouwen. Duurzame resultaten staan hierbij voorop. Met ruim 300 medewerkers in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België ondersteunt Innax zijn opdrachtgevers bij het realiseren van besparingen in tijd en kosten, het optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het voldoen aan wetgeving. Tot Innax Nederland behoren de volgende organisaties:
* Cycle Systems Energy Services: onafhankelijk energiemeetbedrijf en energiemanagementpartner
* Cycle Systems Projects: informatiemanagementbureau gespecialiseerd in energielabels
* Raadgevende ingenieursbureaus van Intechno:
- Intechno InstallatieAdviseurs

- Intechno GebouwManagement

- Intechno Energie & Duurzaamheid

* Intechno Personeelsvoorziening: uitzend- en detacheringbureau
* Expex: bouwkundig inspectiebureau

* Innax Automatisering

Onder de klanten van Innax Nederland bevinden zich: ABN Amro, Meeús Vastgoedmanagement, Vestia, Interpolis Achmea, Gemeente Etten-Leur, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool voor Kunsten ArtEZ, Bouwfonds, E-ON, Windunie, ANWB, Eden Hotel Group, Ahold, Rijksgebouwendienst, KPN, Tennet, Connexxion, Habion. Voor meer informatie over Innax: http://www.innax.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: +31 (0)40 266 1130
E-mail: innax@octanepr.com http://www.octanepr.nl

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com