Kat als afval in Leiderdorp gedumpt: asiel ziet toename verwaarlozing


Streek-dierentehuis Stevenshage roept op tot melding van verwaarlozing en mishandeling dieren

LEIDEN/LEIDERDORP, 20090304 -- Op maandagavond 2 maart werd in Leiderdorp in een vuilcontainer aan het Jan de Hartogplein een kat gevonden. Een buurtbewoner die een vuilniszak in de container wilde doen -dinsdag is het vuilophaaldag voor de bewuste container-, hoorde een zacht miauwen. Na enig zoeken vond hij onder het vuilnis een zwart-witte poes. De container was afgesloten met een deksel en de poes kon er onmogelijk zelf in geklommen zijn.

Ze verkeerde in een trieste staat en is direct naar dierenarts van de Wouw gebracht, de asieldierenarts van Stevenshage. Een vieze en totaal vervilte vacht moest hij voor een deel verwijderen voordat ze een infuus kon krijgen. Een rood oud vlooienbandje sneed in haar nek. Ze kon niet staan of lopen en hield steeds haar hoofd scheef.
De dierenarts schat de poes, die dinsdag in asiel Stevenshage `Trashy' genoemd is, op 14 jaar of ouder. In het asiel is ze liefdevol opgenomen en wordt ze verzorgd en verpleegd. Het is nog geenszins zeker dat Trashy zal blijven leven. Haar toestand is zorgelijk.

Om deze dierenkwelling een halt toe te kunnen roepen vragen we mensen die Trashy van de foto's herkennen, om contact op te nemen met Stevenshage. We hopen met name op reacties van mensen in Leiderdorp uit de omgeving van het Jan de Hartogplein.
Het telefoonnummer van het asiel is 0900-2020898 [maandag tot zaterdag van 13.00-16.00 uur] en het emailadres is asiel@dierenasielleiden.nl
Omdat Trashy's afschuwelijke ervaring niet op zichzelf staat en het asiel steeds vaker te maken krijgt met zware verwaarlozing en mishandeling, is het van belang dat u het meldt als u dierenmishandeling of -verwaarlozing opmerkt.

Algemene informatie:
Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.
Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl





asiel Stevenshage [regio Leiden]