Basi S.A. implementeert met succes oplossing TXT e-solutions


BUSSUM, 20090304 -- BASI S.A, is een leidende Spaanse onderneming en fabrikant en distributeur van bekende merken kledingmerken als Armand Basi en Lacoste. Bij het bedrijf is onlangs met succes PDM (Product Data Management) geimplementeerd. PDM is een onderdeel van TXTPRODUCT van TXT e-solutions, welke leverancier zich beweegt op het terrein van Demand & Supply Management.

Basi levert mannenkleding, vrouwenkleding, schoenen, accessoires, sieraden en parfum. Kwaliteit en avantgarde design staan centraal. BASI S.A. richt zich op verschillende markten door middel van interne productie en outsourcing. Er wordt verkocht in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De grootste winkels bevinden zich in Madrid, Londen en New York.

Door middel van TXTPRODUCT kan BASI S.A. werken met een brede set van PDM-functies, die de mogelijkheid bieden om alle werksheets te generen voor prototypen en samplings en deze te delen en te managen voor 700 verschillende stijlen in ieder seizoen. Door de capaciteiten voor workflow management binnen TXTPRODUCT kunnen in iedere fase van de ontwikkeling van de collectie alle activiteiten gestroomlijnd en gestuurd worden.

Volgens Ricard Rubira, manager van de Techniek & Productie Afdeling van Basi S.A. worden door het gebruik van TXTPRODUCT alle onderdelen van de ontwikkeling van een collectie in één omgeving ondergebracht. Product, techniek, sampling en productie werken samen en delen informatie. Deze informatie bevindt zich in één formaat, is gecentraliseerd en toegankelijk voor alle gebruikers. "Door de mogelijkheden van Workflow Management kunnen we de lifecycle van de collectie beter managen, het hele proces sturen en wordt de interactie tussen de verschillende afdelingen en toeleveranciers makkelijker gemaakt. Op ieder moment kan een exact beeld worden gegeven van de status van de collectie", aldus Rubira.

Verdere voordelen van TXTPRODUCT zijn volgens Jort Meijer sales director van de Nederlandse TXT vestiging dat alle gegevens binnen het systeem worden vastgehouden. Dit betekent dat de informatie kan worden gebruikt voor volgende innovatiecycli en zijn sommige componenten ook herbruikbaar. Zelfs wanneer iedere collectie uniek is blijven historische gegevens beschikbaar om kosten en tijdschema's te kunnen vergelijken. Dit geeft een duidelijk beeld of de richting die wordt ingeslagen de juiste is.

"Met TXTPRODUCT integreren we via het Internet 35 van onze leveranciers en toeleveranciers in Spanje en Portugal. Dit biedt een verbeterde beveiliging van de gegevens en een makkelijkere manier van communicatie. De mogelijkheid om de informatie te delen in een standaard formaat en de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen maakt de interactie simpeler en daardoor behoort miscommunicatie in het supply proces tot het verleden. TXTPRODUCT geeft zowel voor onze gebruikers intern als onze partners een hoop voldoening", zegt Ricard Rubira.

Jort Meijer concludeert: "PDM oplossingen hebben de potentie om voordelen te leveren door middel van controle over data en processen. Deze aspecten zijn cruciaal in de mode- en kleding industrie waar de ontwikkelingstijd snel is en partnernetwerken ver zijn. In het hele proces van productie tot en met distributie is er veel meer interactie dan in de meeste andere industrieën. We zijn erg blij met ons samenwerking met BASI S.A. en de resultaten die bereikt zijn bij een bedrijf van dit niveau. Na meer dan 120 implementaties in de mode- en kleding industrie is dit wederom een succes".

TXTPERFORM biedt een PLM stempel van begin tot het einde van het proces. Het biedt ondernemingen de mogelijkheid door iedere kritieke fase van de lifecycle van hun collectie heen te komen; van collectie planning, het assortiment, en de sourcing tot aan samenwerkingsverbanden.

Over TXT e-solutions
TXT e-solutions ontwikkelt internationaal strategische software en oplossingen voor de industriële en media sector. De belangrijkste marktgebieden waarin zij opereert zijn Demand & Supply Chain Management, (DSCM) met TXTPerform en Media & Channel Integration met TXT Polymedia. De organisatie staat op de lijst als Star segment op de Italiaanse beurs (TXT IM). TXT heeft ongeveer 560 medewerkers in dienst. Naast het hoofdkantoor in Milaan heeft TXT e-solutions kantoren in heel Italië, Frankrijk (Parijs, Lyon), Groot-Brittannië (Londen), Spanje (Barcelona), Duitsland (Halle-Leipzig), Nederland (Bussum)en de Verenigde Staten (Wynyard en New York).





Ingezonden persbericht