Borging bedrijfsveiligheid VCA door interne audits


IJSSELSTEIN, 20090304 -- Met de invoering van de nieuwe versie van de bekende VGM Checklist Aannemers (VCA) hebben nu ook VCA gecertificeerde bedrijven de verplichting om interne audits uit te voeren. Speciaal voor VCA-gecertificeerde bedrijven geeft EBN Campus op 1 april 2009 een aantal eendaagse trainingen Interne Auditing onder het motto 2 voor de prijs van 1.

Interne audits worden gezien als een belangrijk hulpmiddel om informatie te verkrijgen die kan leidden tot verbetermaatregelen (par. 1.6 van de VCA versie 2008). Een goed getrainde interne auditor is dan ook een uitstekend verbeterinstrument. Tegelijkertijd geldt dat een slecht voorbereidde of uitgevoerde audit zonde van tijd en geld is.

Auditing is echter niet iets wat je zomaar even doet. Goed plannen, voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en opvolgen van verbeteracties is -mits goed uitgevoerd- een uitstekend hulpmiddel voor het borgen van de veiligheid van de eigen medewerkers en samenwerkingspartners.

Speciaal voor VCA-gecertificeerde bedrijven heeft EBN Campus een spectaculair aanbod:
Op 1 april 2009 organiseert EBN Campus een aantal eendaagse trainingen Interne Auditing onder het motto 2 voor de prijs van 1. Alleen op deze datum kan men twee medewerkers laten opleiden tot Intern Auditor terwijl men maar voor één medewerker hoeft te betalen. De besparing? Die bedraagt niet minder dan ¤465,-, en dat is geen slechte 1 april grap. Voor dit aanbod geldt wel Op=Op.

"We merken dat veel VCA gecertificeerde bedrijven wel bekend zijn met werkplekinspecties maar worstelen met hoe bijvoorbeeld een dekkend auditprogramma kan worden opgesteld. Ook vraagt auditen de nodige vaardigheden bij het verzamelen en beoordelen van informatie. In deze training zullen we dan ook op een praktische manier handvatten aanreiken." aldus Aaldrik Kap van EBN Campus.

De trainingen zullen worden verzorgd door de ervaren trainers van EBN Campus en campuspartner Baronije. Deze trainers hebben ook de succesvolle, gefaseerde EBN Campus Lead Auditor training ontwikkeld. Vanzelfsprekend beschikken deze trainers over een schat aan praktische ervaring en de nodige didactische competenties. De kwaliteit is dan ook verzekerd.