Bridgevaria, een nieuwe gratis bridge website


Eindelijk een bridgesite boordevol puzzels, quizzes, columns en verhalen

UTRECHT, 20090304 -- Vanaf 1 maart 2009, is er een nieuwe, gratis bridge-website, te vinden op www.bridgevaria.nl. De site wordt gemaakt door Ed Hoogenkamp (van onder meer het maandblad BRIDGE), Peter van der Linden (ex-BRIDGE en de Bridge Scheurkalender) en Pien Steringa (ex-BRIDGE). Bridgevaria.nl is niet opgezet als nieuwssite - daar zijn er voldoende van - maar als doe- en leessite voor bridgeliefhebbers - daar is veel behoefte aan. Eén van de ambitieuze voornemens van de makers is: elke dag iets nieuws op de site.

De site bestaat uit enerzijds bridgepuzzels, -quizzes en -problemen (het 'doe'-gedeelte) en anderzijds bridge-artikelen, columns en verhalen (het 'lees'-gedeelte). Samen een ideale combinatie van leren en amusement. De makers nodigen bezoekers van de site uit eigen verhalen in te sturen, waarvan de beste geplaatst zullen worden. Het 'interactieve' deel van de site bestaat onder meer uit de vragenrubriek.

De makers hebben hun sporen in de wereld van de bridge-publiciteit ruimschoots verdiend. Hoogenkamp schrijft al veertien jaar voor BRIDGE, schrijft ook geregeld voor het blad voor gevorderden IMP, heeft bijgedragen aan de Bridgekalender en is (co-)auteur van een aantal bridgeboeken, waaronder de bijna voltooide cursus 'Van A naar Bridge'.
Van der Linden is ruim 13 jaar redacteur van BRIDGE geweest, heeft als hoofdredacteur zeven Bridge Scheurkalenders gemaakt en schrijft (samen met Hoogenkamp dus) 'Van A naar Bridge'.
Steringa is vijf jaar DTP-er (Desk Top Publishing) bij BRIDGE geweest heeft zich daarna gevestigd als freelance webprogrammeur.
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de redactie via info@bridgevaria.nl.





Ingezonden persbericht