Roberto Jacketti & the Scooters ook op "Revival of the 80's"


"I save the day" klinkt straks door de Ahoy
DEN HAAG, 20080606 -- Op 4 maart 2009 wordt in de Ahoy te Rotterdam het evenement "Revival of the 80's" gehouden. Acts uit de jaren '80 keren terug op het podium. Ook Roberto Jacketti & the Scooters zullen er van de partij zijn. De kaartverkoop van "Revival of the 80's" start als het goed is in september, maar op de website kun je nu al intekenen voor kaarten.

"Wat een geweldig programma gaat het worden met de zeven nu al bekende acts en binnenkort zullen er nog nieuwe namen volgen, ook de website www.revivalofthe80s.com wordt goed bezocht, we zien dat het publiek regelmatig terugkeert om te kijken of er al weer nieuwe ontwikkelingen zijn", aldus Revival Events de organisator van het gehele concert.

ROBERTO JACKETTI

De band wordt opgericht door Robert Jak, samen met middelbare school klasgenoten Van der Hoff, Booy en Blanchemanche. Kort daarna aangevuld met Corver. Omdat Robert veelvuldig in Italië komt, heeft hij de bijnaam Jacketti, vandaar dat voor het eerste optreden de groepsnaam Roberto Jacketti & The Scooters wordt aangenomen.Als Angela Groothuizen een tape van de band hoort, wordt ze zo enthousiast dat ze een platendeal voor de band regelt. De single 'Hot Summernight' opgenomen.
De aanstekelijke single 'I Save The Day' verschijnt in 1984 en wordt een grote hit. Ook in Italië en Frankrijk wordt de single een hit.In mei 1985 verschijnt de single 'One Day Is Not Enough' gevolgd door de singles 'Make Me Smile' en So I Say' welke bescheiden hits worden.
De single 'Arriverderci' wordt een bescheiden hit in 1987.
Het door Henk Westbroek en Henk Temming geschreven 'Love Cat' uit 1988 blijft steken op een vijfentwintigste plaats in de top 40.
De band neemt in 1989 deel aan het internationale popfestival Help For Armenia in Moskou. Omdat de andere bandleden het te druk hebben met werk gaat de half Russische Van der Hoff, met de groep van zijn broer, naar Moskou. Na terugkeer worden The Scooters definitief ontbonden. Van der Hoff gaat solo verder als Roberto Jacketti.
In januari 2001 komt de band weer bij elkaar voor een optreden in het programma 'Vrienden van Amstel' en in de jaren daarna volgen er diverse optredens in het land. Saxofonist Barend is de enige die niet meer meedoet; hij wordt vervangen door André van der Hoff, de broer van zanger Erik. Verder werd in mei 2003 de single 'Get out in the sunshine' uitgebracht. En nu zijn ze dus weer te zien tijdens "Revival of the 80's".





Revival Events