Ten Sharp in Ahoy


Duo samen op het podium tijdens Revival of the 80's

DEN HAAG, 20080829 -- "Al weer een topper die de line up komt versterken, het wordt echt een super jaren 80 overzicht op deze manier", aldus Revival Events organisator van het evenement. Alle info over het concert dat op 4 maart 2009 wordt gehouden in de Ahoy te Rotterdam kun je vinden op revivalofthe80s.com, hier kun je ook al voorinschrijven voor kaartjes. Meer info over Ten Sharp vind je hier ook.

Werken met een band is Ten Sharp niet vreemd. Eigenlijk keren Marcel en Niels met hun laatste album terug naar de basis, naar hun roots, lang geleden, in het midden van de jaren tachtig. Tijdens het bandjesconcours De Grote Prijs van Nederland werd met melodieuze rockgroep 'Streets' het zaad gepot voor wat niet lang daarna tot Ten Sharp zou uitgroeien. Verder dan de voorrondes komen Kapteijn en Hermes, destijds spelend met bassist Ton Groen, drummer Wil Bouwes en gitarist Martin Boers niet, maar toch weten ze niet lang daarna een contract te tekenen bij CBS. De eerste single 'When The Snow Falls' (84) levert een tipnotering op, terwijl opvolger 'Japanese Lovesong' het zelfs tot de 30e plek van de hitparades brengt. De twee volgende singles ('Last Words' en 'Way Of The West') floppen en teleurgesteld valt de groep niet lang daarna uit elkaar.

Bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en Niels Hermes en Ton Groen blijven liedjes maken, in principe voor anderen. Marcel Kapteijn, nog steeds de buik vol van het platenwereldje, zingt de demo's. Als uiteindelijk Sony Music grote interesse toont voor de nieuwe stukken geeft Kapteijn zijn verzet op. Met eerdere ervaringen in het achterhoofd, schat hij in dat het toch niet zo'n vaart zal lopen.Hoe kan een mens zich vergissen: De nieuwe stukken worden (met medewerking van producer Michiel Hoogeboezem, ex-Solution saxofonist Tom Barlage, en ex-Time Bandits gitarist Hugo de Bruin) op CD gezet.'You' wordt als single uitgebracht en uiteindelijk raast het plaatje door alle belangrijke Europese hitlijsten en nog een stuk of wat daarbuiten. Tot op de dag van vandaag is 'You' overal ter wereld te horen en staat de balans op zo'n 18 miljoen verkochte exemplaren.





Ingezonden persbericht