Eerste online woningveiling in Heiloo


HEILOO, 20090203 -- HEILOO - Na een geslaagde proef in Limmen, en circa 100 in de rest van Nederland, zal op 4 maart om 15.00 uur de eerste vrijwillige online woningveiling in Heiloo plaatsvinden. De woning, een bungalow gelegen aan Vrieswijk 200 in Heiloo, wordt te koop aangeboden door Hopman ERA Makelaars uit Heiloo. Er zal gebruik worden gemaakt van het unieke online veilingsysteem van Bieden en Wonen. Bieden en Wonen is een veilinghuis voor het online aan- en verkopen van woningen.

Rick Hoogervorst, directeur van Hopman ERA Makelaars in Heiloo, legt kort uit hoe de verkoop werkt: "De vraagprijs van deze woning was ¤ 279.000,-. Deze is nu veranderd in een "vanaf-prijs" van ¤ 220.000,- kosten koper. Deze vanaf-prijs is het minimale openingsbod dat een kandidaat zal moeten uitbrengen om aan de veiling deel te kunnen nemen. Deze manier van verkoop biedt daardoor een geweldige kans voor kopers. Een koper kan voor zichzelf van te voren bepalen tot hoever hij wil gaan tijdens de veiling." Enthousiast vervolgt Hoogervorst zijn betoog: "Bungalows als deze zijn schaars, en de kopersgroep voor bungalows zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Door het organiseren van een veiling, bieden wij deze kopersgroep nu al een mooie kans."

De koper kan zich gewoon op de gebruikelijke wijze oriënteren. Er zullen een tweetal kijkdagen worden georganiseerd. Op zaterdag 21 februari van 11.00 tot 13.00 uur en op woensdag 25 februari van 19.00 tot 20.30 uur kunnen geïnteresseerden zonder afspraak de woning bekijken. Ook zal er dan een makelaar aanwezig zijn om kandidaten te informeren over de biedingenprocedure. Het huis kan ook - eventueel samen met een aankoopmakelaar - normaal worden bezichtigd. Bovendien heeft de koper gewoon het recht op een ontbindende voorwaarde voor de financiering en de wettelijke drie dagen bedenktijd.

De online verkoop staat onder toezicht van notaris Mr. A. Demaret (Actus Notarissen) en veilingmeester Drs. E.J. van Hellenberg Hubar. Zie voor meer informatie over Bieden en Wonen: www.biedenenwonen.nl.





Ingezonden persbericht