Doesburg trots op "Gasthuis du Soleil"


DOESBURG, 20090304 -- De idyllische Hanzestad Doesburg mag zich verheugen op de komst van waarschijnlijk één van de mooiste kookstudio's van Nederland. Het stadje waar de geschiedenis letterlijk van de muren druipt mag zich opmaken voor een nieuw culinair totaalconcept onder de naam "Gasthuis du Soleil" waar je U tegen zegt. "Gasthuis du Soleil" is een naam die zeker niet verkeerd gekozen is. Als je de nieuwe exploitant René van Doornum van het monumentale 14e Eeuws pand kent, word je omhelsd door hartelijkheid en gastvrijheid.

"Gasthuis du Soleil" waar nu nog druk wordt verbouwd vind je in het historische centrum in de Gasthuisstraat nr. 8, vlakbij het oudste café van Nederland "De Waag".
René van Doornum drukte me vooral op het hart om te vermelden dat het pand wel verbouwd wordt, maar dat er bijna niets wordt gesloopt. Het woord "renovatie" hoort hij liever. "De bedoeling is dat de 14e eeuwse geschiedenis zoveel mogelijk wordt bewaard. In ons pand geen plastic, aluminium of Prefab maar uitsluitend het beste marmer en bijvoorbeeld een open haard geheel in stijl, waarvoor speciaal naar Frankrijk gereden is. Zelfs aan de servetten zullen we nodige aandacht besteden".

Gasthuis "Du Soleil" wordt een plek waar iedereen welkom is en waar je kunt kiezen uit verschillende concepten. Je kunt er lunchen en dineren, borrelen en o.a. relaxen op het prachtige terras van de binnentuin waar je zelfs zou kunnen mediteren, zo stil is het er. Je kunt er in de mooiste ambiance je (huwelijks) receptie organiseren en laten we vooral de kookworkshops van René van Doornum niet vergeten, voor culinaire liefhebbers `een absolute must'.

Ook kunstliefhebbers worden niet overgeslagen.
Gasthuis du Soleil biedt een podium waarbij de scheidslijn tussen interieur en kunst vervaagt. Naast de expositie van o.a. figuratieve schilderijen van beeldend kunstenares Slaviça Sekuloski, bevat onze huis-collectie voorts tijdloze stijlmeubelen, woonaccessoires en kunstvoorwerpen die wij combineren met antiek glaswerk van René Lalique en zilver uit o.m. de Jugendstil-periode.
Desgewenst krijgt u advies en heeft u de mogelijkheid dit meubilair, kunst of antiek te kopen.

Nieuwsgierig?
Ik raad het iedereen aan kennis te maken met "Gasthuis du Soleil" en het culinaire hart van het bedrijf René van Doornum.
Een uitgelezen kans hiervoor is tijdens de Nationale Kookstudio Week van 20 t/m 26 april 2009, waaraan "Gasthuis du Soleil" deelneemt. In deze week kunt je voor 30,00 euro een fantastische workshop meemaken. Kies uit; Thais, Vietnamees, Kantonees, Indisch of Indonesisch. Er is keuze te over. Kook je liever Frans of Italiaans? Ook daarvoor bent u hier aan het juiste adres.

René van Doornum heeft de zon alvast gereserveerd en opent op 4-04-2009 de deuren van `Gasthuis du Soleil', Gasthuisstraat 8, 6981 CS Doesburg.

Meer weten?
Surf naar: www.lacuisinedusoleil.nl of bel: 06-51091767.