Soedan nu officieel beschuldigd van misdaden tegen de mensheid


DEN HAAG, 20090304 -- Middels een vandaag verschenen internationaal persbericht dat ondertekend is door 46 mensenrechtenorganisaties, waaronder Justice for the World, Amnesty International en Human Rights Watch, collectief genaamd het 'Justice for Darfur Campaign', verzoeken wij de internationale gemeenschap om de arrestatie te bespoedigen en te garanderen van de Soedanese verdachten van onder meer misdaden tegen de mensheid op bevel van het International Criminal Court (ICC) in Den Haag, alsook verzoeken wij de Nederlandse regering dit onvoorwaardelijk te ondersteunen, gezien de aard van de misdaden en het reeds getoonde bewijs daarvan.

Het gehele persbericht is in het Engels en kunt u nalezen op www.justice4darfur.org alsook op www.justicefortheworld.org, waar u ook dit nationaal persbericht treft.

Nota bene: De officiële benaming voor 'misdaden tegen de mensheid' is volgens diverse bronnen thans 'misdaden tegen de menselijkheid', welke vertaling van het ICC gehanteerde Engelse 'Crimes Against Humanity' naar ons inziens minder dichtbij de werkelijke betekenis staat dan de door ons en ook andere instanties gebruikte vertaling. Het gaat hier immers niet om menselijkheid in de zin van de uitroep "The humanity!," maar in de zin van daadwerkelijke mensen in het verband waarin zij collectief staan en functioneren.

Actuele Informatie over Justice for the World

Thans zijn wij op zoek naar persvoorlichters, analisten en schrijvers, alsook vrijwilligers voor het organiseren van geplande benefiet concerten. Onze stichting werkt vooralsnog uitsluitend met vrijwilligers die zich voor een betere maatschappij en wereld willen inzetten. Geïnteresseerden kunnen contact met ons opnemen via onze website. De 500* eerstvolgende nieuwe donateurs krijgen tijdelijk bij een donatie van tenminste ¤40 geheel gratis ons aankomende album, waarover wij thans over in onderhandeling zijn met een geïnteresseerde platenmaatschappij uit Amerika, welke aan ons het verzoek heeft gedaan om benefiet concerten in samenwerking met hen te gaan organiseren en met internationale artiesten. Graag zouden wij dit als aanzet willen gebruiken om meer interesse te gaan genieten in eigen land en de ondersteuning te gaan genieten van zeer specialistische vrijwilligers, alsook van Nederlandse advocatenkantoren voor het aanbieden van juridische hulp in Nederland, bij voorkeur geheel gratis aan diegenen die het het hardst kunnen gebruiken.

Voor meer informatie over Justice for the World verwijzen wij u naar onze website, waar u ook contact kan opnemen met oprichter Edwin van Boxel voor specifieke vragen.

*Dit aantal is een richtlijn en niet bindend.





Justice for the World