Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

24 februari 2009

USA release en tour voor anderson

Het Nederlandse indiepop duo 'anderson' heeft een licensie- en publishingdeal getekend voor Noord Amerika bij Urban and Lazar Records. Anderson's laatste album 'It Runs In The Family' zal begin juni uitgebracht worden in de Verenigde Staten en Canada. Over twee weken vliegt anderson naar de USA voor een korte tour.

Afgelopen week heeft anderson een licensie- en publishingdeal getekend bij het in Los Angeles gevestigde label Urban and Lazar Records. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het plaatsen van muziek onder films, t.v.-series en reclames, maar brengt ook fysieke albums op de markt. Om deze release mogelijk te maken werkt U&L Records samen met Capital Records, zodat 'It Runs In The Family' zowel digitaal als fysiek, in heel Noord Amerika verkrijgbaar zal zijn.

In de herfst van 2008 kwam 'It Runs In The Family' al uit in de Benelux. Het album kreeg louter positieve recensies in de Vaderlandse media en de single 'Trevor * On The Dancefloor' kreeg veel airplay op Radio 3FM en Kink FM. Bovendien was de videoclip van 'Trevor' drie maanden in rotatie op MTV Brand New. Afgelopen november kwam het album via Thistime Records ook uit in Japan.

Op 4 maart vertrekt anderson naar de USA voor een tour van twee weken. Anderson vliegt eerst naar Chicago om van daar uit een aantal shows te doen in het Midwesten van Amerika. Vervolgens gaat de tour verder aan de Westkust, waar anderson onder andere zal optreden in Los Angeles en San Francisco.

USA tourdata:
05.03 Founders Brewery - Grand Rapids MI
06.03 Art Bar - Milwaukee WI
07.03 Lemmonjellos - Holland MI
08.03 Reggie's - Chicago IL
10.03 The Barn - Los Angeles CA
11.03 TP Venue - Palm Springs CA
12.03 Bottom of the Hill - San Francisco CA
13.03 Club Retro - Orangevale CA
14.03 The Casbar - Santa Rosa CA
15.03 The Revolution - Ashland OR

---

Website van U&L Records: www.urbandlazar.com
Kijk voor meer informatie over anderson op: www.radioanderson.com Persfoto's kunt u downloaden van www.youmakemusic.com/press

Mocht u geĂŻnteresseerd zijn in een interview met Anderson, neem dan contact op met VOLKOREN.

Contactpersoon: Jeroen van der Werken
Tel: +31(0)6-14442913
jeroen@volkoren.com
www.volkoren.com