Gemeente Alkmaar


Konijnen, cavia's en kippen aaien bij Stadsboerderij De Hout

ALkmaar, 3 maart 2009

Uit een enquête blijkt grote tevredenheid over de kinderboerderijen in Alkmaar, en alles wat daar gebeurt. Elke eerste woensdag van de maand organiseert Stadsboerderij de Hout een activiteit voor kinderen. Woensdagmiddag (4 maart) staan konijnen, cavia's en kippen centraal.

De jonge bezoekertjes kunnen de dieren van heel dichtbij bekijken en ook aaien. Deze kindercontactmiddag vindt plaats onder deskundige begeleiding van een dierverzorger. Ook krijgen de kinderen alle gelegenheid om vragen te stellen over de dieren.

Deelname
Kinderen zijn op 4 maart van harte welkom met hun vader, moeder, opa en/of oma. Voor een drankje wordt gezorgd. Deelname is gratis. De activiteitenmiddag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De boerderij is tot 16.30 geopend.

Kinderboerderijen populair
Bij de laatste omnibusenquête zijn vragen gesteld over de kinderboerderijen in Alkmaar. Over de activiteiten op de boerderij oordeelt 45% van de ondervraagde Alkmaarders positief. 47% van de ondervraagde Alkmaarders is hier neutraal over of heeft geen mening. Vorig jaar is op de Stadsboerderij De Hout een educatieve ruimte geopend. De gemeente verwacht dat bekendheid van de activiteiten en de tevredenheid erover daardoor verder gaat toenemen.

Een derde van de Alkmaarders van 18 jaar en ouder bezoekt vaak of soms een kinderboerderij. Alkmaarders met thuiswonende kinderen komen twee keer zo vaak als Alkmaarders zonder thuiswonende kinderen. Mensen met een niet-Nederlandse achtergrond bezoeken vaker een kinderboerderij (47%) dan Nederlanders (33%).

De ondervraagde Alkmaarders zijn over het algemeen tevreden over het onderhoud van de kinderboerderij (85%) en de verzorging van de dieren (88%). De bezoekers van stadsboerderij De Hout zijn het meest tevreden over het onderhoud (91%). De bezoekers van kinderboerderij De Rekerhout en die van wijkboerderij d'Oosterhout zijn daar even tevreden over (rond 80%). Er zijn geen verschillen tussen de kinderboerderijen wat betreft het oordeel over de activiteiten op de boerderij en de verzorging van de dieren.

03 maart 2009