Gemeente Leidschendam-Voorburg


Veiligheid

Een feestje in de buurt? De gemeente helpt!

Een straatfeest is een vrolijke aanleiding om kennis te maken met je nieuwe overbuurman of eens een gesprek aan te knopen met met die aardige buurvrouw. Om actieve inwoners te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de straatfeesten in deze gemeente nog leuker worden, biedt de gemeente professioneel begeleide activiteiten voor kinderen aan.

Buren die elkaar kennen, zorgen samen vaak voor de buurt en als het nodig is ook voor elkaar. Een feest in de straat is dus goed voor de buurt. Het aanbod van de gemeente geldt al sinds september 2007, maar nu de dagen weer langer worden, wil de gemeente deze regeling nog eens onder de aandacht van haar inwoners brengen.

Makkelijk en snel
Bewoners of (wijk)verenigingen die een feestelijke activiteit voor de buurt organiseren en van het aanbod van de gemeente gebruik willen maken, moeten dit minimaal vier weken van te voren melden. Na akkoord van de gemeente kunnen de aanvragers met het Leidschendamse bedrijf Kidsclub Events afspraken maken over de organisatie van een kinderprogramma bij hun buurtfeest. Zij kunnen bijvoorbeeld een spelletjesprogramma met kinderdisco aanbieden. De gemeente betaalt de rekening (maximaal 400,- per feest).

Lees hier welke mogelijkheden er zijn