Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 10 - 2009

Openbare bekendmakingen week 10 2009

Bouw- en sloopaanvragen
Ingekomen bouwaanvragen

- De bouw van een tuinhuis aan de Naschieter 1
- De uitbreiding van de woning (bg + verd.) middels opbouw op garage aan de Maaivelden 22.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Ontwerpbesluiten

Vrijstelling van het bestemmingsplan
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


- De uitbreiding van de woning (bg + verd.) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 24, gelegen aan de Mgr. Dr. Th. Goossensstraat 55. De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 16, sub a van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Hoge Akker, Speelheide & de Leeuwerik'.

Procedure vrijstelling
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit en de conceptbouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 4 maart 2009 t/m 17 maart 2009 voor een ieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.
Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 17 maart 2009 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen via telefoonnummer (0499) 360 911.

Vrijstelling art. 19. lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om, door middel van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan de bouw van 6 halfvrijstaande woningen op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 6147, gelegen aan de Spoorstraat z.nr.

Het ontwerpbesluit en concept-bouwvergunning liggen conform de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang vanaf 4 maart 2009 t/m 14 april 2009 voor eenieder ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage legging hun zienswijze omtrent dit bouwplan kenbaar maken voor wat betreft: het ontwerpbesluit (de bouwtitel) en/of
de uiterlijke verschijningsvorm (de beeldkwaliteit)

Uit de stukken die ter inzage liggen kan de inhoud van het project alsmede de beeldkwaliteit (de architectuur met toegepaste kleuren en materialen) worden opgemaakt.

De indiening van zienswijzen kan schriftelijk of mondeling geschieden. Schriftelijke reacties dient u te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar; voor het planologische aspect (bouwtitel) kunt u contact opnemen met de heer B. van der Vleuten, , voor de uiterlijke verschijningsvorm (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer M. Boon. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer (0499) 360 911.

Definitieve besluiten

Verleende bouwvergunningen:
De uitbreiding van de woning aan de Leeuwerikstraat 53.

Procedure bezwaar
Tot zes weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden, kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

Overige bekendmakingen

Melding op grond van art. 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 9 februari 2009 hebben wij een melding ontvangen van A.F.M. van de Sande op grond van het Besluit landbouw milieubeheer voor een boomkwekerij gelegen aan het adres Parallelweg 12 te Best.