Gemeente Overbetuwe


Advies van Bezwarencommissie: FPC De Lingeburght past wel binnen bestemmingsplan, muur niet

---

Dinsdag 3 maart heeft het College van B&W het advies van de Bezwarencommissie ontvangen over de ingediende bezwaarschriften tegen de verleende binnenplanse vrijstelling en bouwvergunning voor Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) De Lingeburght. De Bezwarencommissie is van mening dat het gebruik als FPC past binnen de bestemming âbijzondere doeleindenâ. De ommuring past volgens de commissie echter niet binnen de bouwregels van het geldende bestemmingsplan. De bouwvergunning had volgens de commissie op die grond dus niet verleend kunnen worden zonder eerst een vrijstelling ex artikel 19 WRO voor de muur te verlenen. De Bezwarencommissie adviseert dan ook om de bezwaarschriften wat betreft de muur gegrond te verklaren en het bestreden besluit (verlening van bouwvergunning) te herroepen.
De commissie merkt op dat het College de artikel 19 WRO-procedure alsnog kan volgen en kan betrekken bij de hernieuwde beslissing op de aanvraag.

Het College van B&W bestudeert het advies van de Bezwarencommissie en beraadt zich over de verder te nemen stappen. Het College verwacht omstreeks eind maart meer duidelijkheid te kunnen geven over het vervolg en het besluit op de bezwaarschriften.

Nieuws

Nieuws

---